"Hayaletler", dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali'nde yapıyor
06 Eylül 2020

Venedik Film Festivali'ne hazırlanan "Hayaletler"den ilk fragman

Yönetmen ve sanatçı Azra Deniz Okyay'ın ilk uzun filmi "Hayaletler"den ilk fragman yayında! Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği "Hayaletler", dünya prömiyerini yarın 77. Venedik Film Festivali'nde yapıyor. Festivale Türkiye'den seçilen tek film de olan "Hayaletler", Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde Geleceğin Aslanı Ödülü için yarışacak.

"Küçük Kara Balıklar" (2013), "Sulukule Mon Amour" (2016) gibi ödüllü kısalarıyla tanıdığımız Azra Deniz Okyay'ın yazıp yönettiği "Hayaletler"den ilk fragman yayınlandı. Dünya prömiyerini yarın (7 Eylül) 77. Venedik Film Festivali'nde yapacak olan film, Uluslararası Eleştirmenler Haftası (Venice International Film Critics' Week) bölümünde gösterilecek. Bu yıl Venedik'e Türkiye'den kabul edilen tek film de olan "Hayaletler", Geleceğin Aslanı Ödülü için yarışacak.

Yapımcılığını Dilek Aydın'ın üstlendiği, başrollerini Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar ve Emrah Özdemir'in paylaştığı "Hayaletler"; tüm Türkiye'de saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu tek bir günde geçiyor ve o gün İstanbul'un Sucular mahallesinde yaşananları dört farklı karakterin birbirine geçen hikâyesi üzerinden anlatıyor.

Selanik ve Doha destekli

Geçtiğimiz aylarda Fransa Ulusal Sinema Merkezi'nin (CNC) Fransa yapımı projelere verdiği Dünya Sinema Fonu'nu (Aide aux Cinemas du Monde) kazanan "Hayaletler", 2017'de Selanik Film Festivali'nin Crossroads platformunda En İyi Senaryo Ödülü ve Jüri Ödülü'nün ikisini birden almıştı. Bu yıl ayrıca, İstanbul Film Festivali'nde Köprüde Buluşmalar'a seçilen film, Katar merkezli Doha Film Enstitüsü'nün ilk ya da ikinci film projelerine verdiği destek programında post prodüksiyon fonunun sahibi olmuştu.

Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer'in, kurgusunu Ayris Alptekin'in yaptığı filmin sanat yönetmenliğini Erdinç Aktürk, müziklerini de Ekin Üzeltüzenci üstlendi.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)