‘Bir Düş Gördüm’ Hindistan’da Dünya Sineması seçkisinde!
18 Şubat 2021

'Bir Düş Gördüm' Hindistan'da Dünya Sineması seçkisinde!    

Bir Düş Gördüm  18-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Chennai Uluslararası Film Festivalinin 'Dünya Sineması' seçkisine katılacak filmler arasında yer alıyor.  

Hindistan'da düzenlenen 18. Chennai Uluslararası Film Festivali Hindistan'ın Tamil (Hindistan'ın Doğusu) bölgesinin en büyük festivali. En önemli özelliği ise geçtiğimiz senelerde dünyanın A sınıf festivallerinden ödüller almış veya yarışma kategorisine seçilmiş en iyileri Hindistan'da 'Dünya Sineması' adı altında göstermesi. 

Bu sene de 2020 Oscar adayları, Cannes, Berlin, Venedik, Locarno, Roterdam, Busan ve Fecr Film Festivallerinden ödüller almış ya da yarışma kategorisine seçilmiş kırka yakın filmi ve bir o kadar daha diğer önemli festivallerde boy göstermiş filmleri 'Dünya Sineması' adıyla Hindistan'daki sinema salonlarında seyirciyle buluşturacak.

İşte o filmlerden biri de; Ana Sponsorluğunu Eminevim'in yaptığı, TRT Ortak Yapımı Murat Çeri'nin  'Bir düş Gördüm' yani Uluslararası adıyla 'In My Dream' filmi.

18-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Chennai Uluslararası Film Festivalinin 'Dünya Sineması' seçkisine katılacak diğer Türk filmleri ise Şöyle;

-Antalya Film Festivalinde 11 ödül alarak 2019 yılının en çok konuşulan filmi olan Ali Özel'in 'Bozkır' filmi.

-Dünya Prömiyerini Rotterdam Film Festivalinde yapan, Adana Altın Koza'yı kazanarak adından sıkça söz ettiren Ercan Kesal'ın 'Nasipse Adayız' filmi.

- Dünya Prömiyerini 24. Talinn Film Festivalinde yapan ve En İyi Yönetmen ödülünü alan Nisan Dağ'ın 'Bir Nefes Daha' filmi.

Filmin konusu ise şu şekilde;

Tarık 8-10 yaşlarında Şehirli bir çocuk. Babası bir araba kazasında ölür; Kendisi hafıza kaybı geçirir. Annesi ise hastanede komadadır. Kimsesi olmadığı için köye dedesiyle ninesinin yanına gönderilir. Tarık kazadan sebep Hiçbir şey hatırlamasa da sürekli geçmişiyle ilgili simgesel rüyalar görür. Günlerden bir gün evlerinin orada arabanın çarptığı bir eşek ölü bulunur. Bu eşeğin yeni doğmuş bir de sıpası vardır. Tarık bu Sıpayla kendi durumu arasında bir bağ kurar. Ve onu yaşatmayı kendine vazife bilir.

 

 Festival Yolculuğu devam ediyor... 

Önümüzdeki günlerde ise Macaristan'da 'Budapeşte Bağımsız Film Festivalinde, Romanya'da Bükreş Film Ödülleri Festivalinde, İspanya'da İbiza Uluslararası Bağımsız Film Festivali Panorama kategorisinde, İran'da ise bu yıl 50. düzenlenen Roshd Film Festivalinde yarışmaya ve ülkemizi temsil etmeye devam edecek.

 Ödüllü film... 

2018 yılında Malatya Film Festivalinin; Platform Seçkisine kalan ve projeler arasından birinci olup TRT ön alım desteğini kazanan, 'TRT Ortak Yapımı' olarak yola çıkan 'Bir Düş Gördüm' filmi uluslararası adıyla 'In My Dream' Dünyanın önemli Festivallerini dolaşmaya devam ediyor.

'Bir Düş Gördüm' Finlandiya'da düzenlenen İskandinav Uluslararası Film Festivalinde 'En İyi Sinematografi' ve 'En İyi Kostüm Tasarım' ödüllerini, Tayland'da düzenlenen BongkokThai Uluslararası Film Festivalinde 'En İyi Sinematografi' ödülünü, Japonya'da düzenlenen En İyi Bağımsız Film Ödülleri kapsamında 'En İyi Ses Tasarım' Ödülünü ve yönetmeni Murat Çeri'ye de  '2020 Türkiye Kristal Küre Ödülleri 'Yılın En İyi Yönetmeni'' ödülünü kazandırdı.

 Film bu zamana kadar yurt dışında; 21 festivale seçildi. 18 farklı ülkede Türkiye'yi temsil etti. Bunlar arasında 44. Sao Paulo Uluslararası Film Festivali, 15. Jogja Netpac Asya Film Festivali, 74. Salerno Uluslararası Sinema Festivali, 19. Dhaka Uluslararası Film Festivali gibi önemli festivaller de var. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)