Yabancı Klasiklerden Seçkiler: The Ladykillers 1955
03 Ocak 2023

Kadın Katilleri '' The Ladykillers''

  • "The Ladykillers"1955 Rejisör: Alexander Mackedrick  idaresinde renkli olarak çevrilmiş bir Arthur Rank (İngiliz) filmi.
  • Oynayanlar: Alec Guinesse, Cecil Parker, Herbert Lom, Peter Sellers, Danny Green, Katie J ohnson.
  • Uzunluğu: 96 dakika. 

''Beyaz Elbiseli Adam'' (The Man in the White Suit) adlı filmle İngiliz sinemasının en başarılı komedi örneklerinden birini veren Alexander Mackendrick, '' Kadın Katilleri''nde komedi alanındaki üstünlüğünü bir kere daha gösteriyor. Genç rejisör Mackendrick filmde beş azılı gangster ile ihtiyar bir kadının eğlenceli macerasını hikaye etmek istemiş. Kendilelerini birer müzik meraklısı olarak tanıtan haydutlar, yalnız başı na yaşayan saf kadın cağızın evine yerleştik ten sonra milyonluk bir soygun yapıyorlar. Bütün film hareketli bir komedi temposu içinde cereyan ediyor. Mackendrick'i gayet ince ve keskin bir üslup ile karşımızda buluyoruz. Birbirini takip eden espriler ve komik pozisyonlar seyirciyi her an heyecan ve dikkatle perdeye bağlamaya kafi geliyor. Mackendrick'in mizansen bakımından İngiltere'nin en usta sinemacılarından biri olduğu muhakkak. Soygunu müteakip, evde para çantalarını açtıktan sonra haydutların binlerce banknot karşısında saygı duruşuna geçer gibi şapkalarını çıkarmaları hakikaten fevkalade bir buluş. Beş azılı gangsteri temsil eden Alec Guiness, Cecil Parker, Herbert Lom, Peter Sellers ve Danny Green birbirinden kuvvetli kompozisyonlar veriyorlar. Yetmiş yedi yaşındaki Katie Johnson'un ihtiyar kadın rolünde gösterdiği muazzam başarı da bu arada İşaret edİlmege deger. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)