İstanbul Modern Sinema’nın “Boşluğa Dikkat” projesi yeni bir etkinlikle devam ediyor.
22 Mart 2024

İstanbul Modern Sinema’nın “Boşluğa Dikkat” adlı yeni uluslararası projesi, sinema sektöründe faaliyet gösteren kadınlara daha fazla alan açmayı hedefliyor. Ustalık sınıfı, söyleşiler, atölye çalışmaları gibi birçok etkinliğin yer alacağı projenin yeni etkinliği “oyunculuk” teması altında 26 Mart Salı günü 18.00’de İstanbul Modern’de gerçekleşiyor. 

Meleğin Düşüşü (2005), Vicdan (2008), Abluka (2015) ve Tereddüt Çizgisi (2023) gibi filmlerde oynamış Tülin Özen ile, Kelebekler (2018), 7. Koğuştaki Mucize (2019) ve Kumbara (2020) gibi filmlerde oynamış Gülçin Kültür Şahin, oyunculuk üzerine söyleşide bir araya geliyor. 

Diyalog ortamı 

“Boşluğa Dikkat” projesinin kadınların sinema sektöründeki fırsat ve temsil eşitliğinden uzak tablosunu yansıtmak amacıyla hazırlandığını hatırlatan İstanbul Modern Film Küratörü Müge Turan, “Boşluğa Dikkat, sinemadaki kadınların ürettiği işlerden, verdikleri mücadelelerden ve aslında bir diyalog ortamından oluşuyor. Geçtiğimiz yaz açıkhava sinema gösterimleri, yönetmenlerle söyleşi ve atölyelerle başlayan projeyi Türk Tuborg’un katkısıyla uluslararası bir etkinlik serisi olarak planladık. Önümüzdeki günlerde de sektörün farklı bileşenlerinin katılımıyla atölyeler ve yabancı konukları ağırlayacağımız ustalık sınıflarını sürdüreceğiz” dedi.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)