29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nden, Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’ Ödüllerle döndü.
08 Mayıs 2024

Fas’ta gerçekleştirilen 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nde, Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’, “En İyi Erkek Oyuncu” ve Eleştirmenler Jürisi En İyi Film ödüllerini kazandı.

Jüri başkanlığını ünlü Filistinli yönetmen Elia Suleiman’ın yaptığı 29. Tetouan Akdeniz Film Festivali’nde, Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Faruk’, “En İyi Erkek Oyuncu” ve ‘Eleştirmenler Jürisi En İyi Film’ ödüllerini kazandı. Aslı Özge’nin gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen bu filminde filmin başrolünde yer alan 96 yaşındaki babası Faruk Özge, filmdeki performansı ile “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü alırken, film Eleştirmenler Jürisi tarafından da en iyi film ödülüne layık görüldü.

Dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 74. Berlin Film Festivali’nden de Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI ödülünü kazanan ‘Faruk’ filmi, en son gösterildiği 42. İstanbul Film Festivali’nde de seyirci ve sinema yazarlarının büyük beğenisini kazandı.

Beşinci filmi ‘Faruk’ ile başarılı bir çıkış yaptığı ilk filmi ‘Köprüdekiler’in izinden giden Özge, gerçek mekânlarda çekilen, gerçek karakterlerden ve olaylardan esinlenen yeni filminde, sadece kentsel dönüşümün etkilerini değil, aynı zamanda bir baba-kız ilişkisinin karmaşıklıklarını da göstererek, İstanbul kalabalığının içinde ayakta kalmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatına benzersiz ve samimi bir bakış sunuyor.

Türkiye-Almanya-Fransa ortak yapımı olan filmin yapımcılığını EEE Films, FC IstanbulParallel 45 ve The Post Republic üstleniyor. Faruk ÖzgeFikret Özge, Derya ErkenciGönül GezerAlibey GünerNurdan ÇakmakBegüm Güzeldoğu ve Semih Arslanoğlu’nun rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Erkmen yapıyor.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)