Hümaşah Hiçan (Hümaşah Göker)

Doğum Yeri : İstanbul
Doğum Tarihi :
5 Mayıs 1925
Ölüm :
1997-02-01
Eğitim :
Ortaokul
Hakkında :
Tiyatro ve sinema oyuncusu Hümaşah Hiçan'ın gerçek ismi Hümaşah Göker'dir. 5 Mayıs 1925'de İstanbul'da doğdu ve 1 Şubat 1997'de yine İstanbul'da hayat veda etti. Ortaokul mezunudur.
Sanat hayatı 1947'de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda "Kral Oidippus"da aldığı rolle başladı. 1950'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'na girdi. Sinema oyunculuğuna Halk Sigorta Şirketi'nde memure olarak çalışırken Sami Ayanoğlu'nun ısrarı ile "Harmankaya" (1948) filmiyle girdi. 1948 - 1955 yılları arasında Türk Sinemasının önde gelen oyuncuları arasında yer aldı. Sonraki yıllarında bazı filmlere senaryo yazdı.
Santçını son rol aldğı film ise 1966 tarihli ''Çalıkuşu'' dur.
İlgili Filmler
metincoban
15 Kasım 2016 00:53HÜMAŞAH. HIÇAN'IN AİLE KÜTÜĞÜNDE GERÇEK SOYADI "BERKAN" DIR. KENDİSİ GIBI SANATÇI OLAN TURHAN GÖKER'LE EVLENDİĞİNDE. GÖKER SOYADI İLE ANILMIŞTIR. BOŞANDIKTAN BU SOYADINI KULLANMAYIP , TAKMA SOYADI OLAN HİÇAN'A DÖNMÜŞTÜR. HEPSİ RAHMETLİ OLAN. AİLESİ (ANA,BABA VE İKİ KARDEŞİ ) BERKAN SOYADIYLA KAYITLIDIRLAR.. OSMANLI TARİHİNDE YERİ OLAN. SIYAVUŞ PAŞA SÜLALESİNDENDİRLER BABA TARAFINDAN.
Cevap Yaztevfik cakmak
6 Mart 2010 02:36HÜMAŞAH HİÇAN(1925 İstanbul-1 Şubat 1997 İstanbul)/Tiyatro-Sinema Oyuncusu/Gerçek adı "Hümaşah Göker"dir.Sanat yaşamına 1947'de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenen "Kral Oidippus" oyunuyla atıldı.1950'de İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosuna girdi.Sinemaya 1947'de Halk Sigorta Şirketi'nde memure iken,Sami Ayanoğlu'nun ısrarı ile "Harmankaya" filminde oynayarak girdi.1947-1956 yılları arasında sinemamızın önde gelen oyuncuları arasında yer aldı.Tiyatro-sinema oyunculuğunu birlikte sürdürdü.
Cevap Yazemrahcakmak
1 Ekim 2007 19:26basarılı tiyatro ve sinema oyuncumuz özellikte tiyatroda cok iyi işler yapmıstır kabri silivrikapı mezarlığındadır
Cevap Yaz