Oktay Sözbir (Oktay Sözbir)

Doğum Yeri : istanbul
Doğum Tarihi :
20 Şubat 1943
Ölüm :
2006-02-06
Eğitim :
İstanbul Şehir Tiyatroları
Hakkında :
İstanbul Şehir Tiyatroları’nda profesyonel oldu, 1964’te Ankara Sanat Tiyatrosu, 1968’de Halk Oyuncuları ile çalıştı. Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu’nda da çalışan Sözbir, 1990 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda görev yapıyordu.
İlgili Filmler
performer
19 Şubat 2018 21:53tam bir aktördü. oyunculuğu tartışmasız 1 numaraydı. mekan-ı cennet ola.
Cevap Yazerakman
17 Ocak 2015 12:29Bzimkiler dizisinde ki performansi takdire sahen.10 numara bir oyuncu idi.Allah rahmet eylesin.
Cevap Yazkartal tibet tutkunu
24 Ocak 2012 02:34Sanatçı çok sayıda sinema filminde yer almadı ama oynadığı rollere bakılırsa az ve öz olup ve de nitelikli dizi ve filmlerdir. Toprağı bol, mekanı cennet olsun. Unutulmaz repliği ile "Halil Pazarlamacı"
Cevap YazMGUNAY
15 Aralık 2009 16:29çok başarılı bir oyuncuymuş az filmde oynamasını yaşarken değerini bilmemezliğimizden geliyor. Allah rahmet eylesin
Cevap YazSylvester Stallone
16 Ekim 2008 22:31zaten bu bizimkiler dizisi süper baba'da sonr gelmiş en iyi ikinci dizidir,hert neyse oktay sözbir'i bizimkiler'den tanıyorum ki "sus iblis kırarım boynuzunu ha" sözü bugun bile aklımda,herhalde bizimkilerdeki her söz dizide replik olmuş ki bugun bile hala hatırlanbiliniyor..
Cevap YazHalil Güneşli
30 Temmuz 2008 11:171975 yılında Bir Gün Mutlaka isimli filmle sinema hayatına başlayan, 1999 Duruşma filmiyle sinema hayatını sonlandıran, Oktay Sözbir nam-ı değer Bizimkiler Halil Pazarlama dizisinde zirve yapmıştır. Çark, Bizimkiler, İsa, Musa, Meryem, Yazlıkçılar ve Eylül Fırtınası gibi önemli projelerde yer almıştır. unutulmaz repliği " sus kırarım boynuzunu iblis " dir. Bizimkiler dizisinde kapıcılıktan bakkalığa sonra marketçiliği daha sonra süper marketçiliğe yükselen Oktay Sözbir pazarlama fon müziğini de sabri bestelemiştir. " Halil Pazarlama, Halil Pazarlama kapınızda "
Cevap Yazsertacarcan
22 Temmuz 2008 03:49kırarım boynuzunu iblis repliğiyle hafızalarda yer edinmiş iyi bir oyuncudur...mekanı cennet olsun...
Cevap Yazemrahcakmak
25 Eylül 2007 03:40basarılı tiyatro oyuncumuz 2006 yılında yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düşmüştür mekanı cennet olsun
Cevap Yaz