Tarkan (Tarkan Tevetoğlu)

Doğum Yeri : Alzey-Almanya
Doğum Tarihi :
17 Ekim 1972
Hakkında :
Tarkan Tevetoğlu veya kısaca Tarkan (d. 17 Ekim 1972, Alzey, Almanya) Türk şarkıcı, şarkı sözü yazarı, besteci, yapımcı ve aranjör.
Batı Almanya'nın Renanya-Palatina eyaletindeki Alzey kasabasında doğup büyüdü, 1986'da ailesiyle beraber Türkiye'ye geldi ve müziğe çocukluk yıllarında başlayan ilgisi sonucunda, lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. İlerleyen yıllarda İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak şirket ile bir albüm anlaşması imzaladı.
Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i, piyasaya sürdü ve albümdeki "Kıl Oldum" şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1997'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile ticari başarı yakaladı. Ölürüm Sana albümünden çıkan "Şımarık" single'ı, birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaptı. 1998'de Universal Music Group ile anlaşma imzaladı. 1999'da piyasaya sürdüğü toplama albümü Tarkan, çeşitli ülkelerden platin ve altın sertifikalar kazandı. 2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki "Kuzu Kuzu, "Hüp" ve "Verme" şarkılarını kliplendirdi. İki yıl sonra çıkan Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakaladı, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine giriş yaptı. "Bounce" ve "Start the Fire", albümden çıkan single'lar oldu. Tarkan, bir yıl sonra, altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u yayımladı. Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi. 2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle buluştu ve Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu.
İlgili Filmler
Göztepe
17 Ağustos 2019 22:36Özellikle 90'lı yıllarda her şarkısı her albümü olay olan dünya çapında büyük bir sanatçı çok güzel şarkılara imza attı.Megastar ünvanını boşuna almadı Allah uzun ömürler versin onun bileğini bükecek bir pop sanatçısı daha çıkmadı Türkiye'de .Dahada çıkmayacak bence Allah uzun ömürler versin Tarkan seviliyorsun.
Cevap YazHalil Güneşli
23 Eylül 2009 13:02Tarkan bir zamanlar en önemli pop sanatçısı, megastarı günümüzün sırada bir şarkıcısıdır. Kendisi yıllarca Amerika gidip gelip durmuştur. Her gelişinde kameraları öpücük yağmuruna tutup sanki Amerika'da çok önemli işler başarmışcasına şımarırdı, bu kadar havalarda olması ise gerçekten çok şaşırtıcı bir durumdur. Ne yazık ki Tarkan, seni yalnızca Türkiye'de Megastarsın, dünyaya açılamadın
Cevap YazLoverman
18 Nisan 2009 12:55arkadaşın biri tarkanla yapılan bütün yorumlara 1 puan vermiş. yorumlar olumlu olduğuna göre bu arkadaş anlaşılan tarkanı sevmiyor. yorum yapılış şekli önemlidir. olumlu olmsuz olması değil. her kimsen şimdi sen sevmediğini yazsaydın ben sana bir puanmı verecektim. gerekçelerini yazdığın zaman ona göre bir puan alırdın herkesten. bu tip davranışlar objektiflikten tamamen uzak.
Cevap Yazenigmacuture
31 Ocak 2009 13:33filmlerde oynasa çoğu oyuncu bozmasına taş çıkartır buna şüphem yok... şarkılarına gelince "kır zincirlerini" diyorum
Cevap YazLoverman
19 Aralık 2008 22:03Yakışıklılık, karizma, dans, ses ve kalite. ilk yorumumda süperstar demiştim. aslında her yıldıza layık. Bir düzeltme yapmak istiyorum.
( Megastar Tarkan. Süperstar Ajda Pekkan. İmparator İbrahim Tatlıses ). ULTRASTAR DA SERDAR ORTAÇ MIŞ
Cevap Yazfdts
6 Eylül 2008 16:33çok çok çok başarılı ama en son albümünde değişime gitmesi beni memnun etmedi hala alışamadım
Cevap YazSylvester Stallone
30 Temmuz 2008 23:39MÜZİK PİYASASINA GİRDİĞİ GÜNDEN BU YANA HER SENE YÜKSELDİ Kİ HER ALBÜMÜ OLAY OLDU VE ON BİNLERCE ALBÜM SATTI..TABİ BUDA ONA TÜRKİYE'NİN MEGASTARI UNVANINI GETİRDİ.AVRUPA DA VE DÜNYADA TARKANI HEMEN HERKES TANIR..
Cevap YazLoverman
8 Haziran 2008 03:21Tarkan son 15 yılın süper starı. Hala devam ediyor. kimse onun önüne geçemedi. Başarılarının devamını dilerim.
Cevap Yaz