Tramvay
(Tramvay)
Yıl 2006
Ülke
Vizyon Tarihi28 Temmuz 2006
TürKara Film, Gerilim, Dram, Politik, Psikolojik
ÖzelliklerDijital, Video
YönetmenOlgun Arun
SenaryoOlgun Arun, Nazlı Çetinok, İzzeddin Çalışlar
YapımcıOlgun Arun
MüzikEtkin Arun
Görüntü YönetmeniOlgun Arun
Süre (dk.)83 Dk.
Anahtar KelimelerHoligan, Rehin Alma, Tahammülsüzlük, Toplum Baskısı
Firmalar
FİLMİN KONUSU
Film, toplum baskısı sonucu, sınırlara gelmiş iki genç insanın, İstiklal Caddesi’ nde, ülkemiz insanlarını temsil eden bir grup tramvay yolcusunu rehin almaları ile gelişen olayları anlatıyor. Günümüzde, tüm dünyada yaşanan, sevgisizlik, hoşgörü eksikliği, tahammülsüzlük üzerine belki de sonu...  Devamını OkuDevamını Gizle
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
Â
1x
 YORUMLAR  (22)
2000 karakter kaldı
Göztepe
5 yıl önce
Tek mekan tramvayda çekilmiş şiddet dozu yüksek bir film burdan çıkan sonuç aile büyüklerinin şiddet dozunu kaçırmamasıdır. Fırat Tanış ile Itri Koşar özellikle çok başarılıydı filmde tramvay ile birlikte İstanbul görüntüleri filmin enleri arasında birde milli zaferle sonuçlanması filme apayrı bir anlam katıyor.

Kleberson
10 yıl önce
sinemadelisi
11 yıl önce
Tramvay filmi,denenmesi çok riskli ve pek görülmeyen türde bir film.Tek mekanda film çekmek zor iş ama bunun altından kısmen de olsa kalkabilmişler.Fırat Tanış'ın inanılmaz oyunculuğu filmi yürütmüş.Tek mekan olmasına rağmen filmin temposu çok yüksek,akıcı bir anlatıma sahip.Daha sonraaki yıllarda çekilen Ev filmi de bu filme yakın bir anlatım tarzıyla çekilmiştir.Psikolojik gerilim iyi yansıtılmış,travmaları olan şizofrenik Hamit karakteri beyazperdeye Fırat Tanış farkıyla çok iyi yansıtılmıştır.Emel Çölgeçen ilgi çekici bir rolde herkese bu performansı izlemelerini tavsiye ederim.Bu film o yıllardaki toplumumuzun ruh sağlığı hakkında da ipuçları bırakıyor.Bence başarılı sayılabilecek bir film.Tramvaydan yaşlı kadının serbest bırakıldığı sahne inanılmazdı.Filmin sonu da sürpriz bir son öneririm.7/10

alacanersi
14 yıl önce
Süpe bir tespit.. :) Barış Küçükgürler Tramvay filminde oynadığında yıl 2003 tü.. Film ancak 2006 da vizyona  girebildi..

alacanersi
14 yıl önce
Tramvay filminin çekim tarihi 2003 yılıdır.. Yönetmen Olgun Orun'un başından geçen bir kaç talihsiz olay yüzünden ancak 2006 yılında vizyona girebildi... Beyoğlu'nda çekim yapmanın ne denli zor olduğunu bu filmle anladım..