"Panzehir" filminin galasında oyuncularından Çağdaş Agun ile Panzehir filminden ve oyunculuğa geçiş sürecinden konuştuk.
12 Mayıs 2014

"Panzehir" filminin galasında oyuncularından Çağdaş Agun ile Panzehir filminden ve oyunculuğa geçiş sürecinden konuştuk. 


Merhaba Çağdaş Bey. Panzehir filminin kariyerinizdeki öneminden bahsedebilir misiniz?

Öncelikle şu çok önemli; ilk defa çekilmiş doğru dürüst aksiyon filmi olarak görüyorum Panzehir’i. Onun dışında da şöyle bir şey var tabi; Cüneyt Arkın'la aynı filmde olmak çok değerli bir şey benim için. Çünkü çocukluğumuzdan beri sürekli izlediğimiz bir kişiyle aynı filmde oynayabilmek ve bunu yakalayabilmek çok büyük bir şans bence. Emin Boztepe benim uzakdoğu savaş sanatlarından arkadaşım, büyüğümüz, çok sevdiğim bir insan. Onun teklifiyle ben filmde yer aldım. Amacımız bir şeyleri anlatmaktı filmde. Aksiyonun doğru kişilerce yapıldığı zaman doğru olduğunu düşünüyorum. Yönetmenin de çok büyük başarısı olduğuna inanıyorum.  Açılardı, kameraydı bir sürü konuda hiç bir şey esirgemeden bize destek verdi bence. Bu bence güzeldi.

Aksiyon sahnelerindeki kötü adamların sizinle bir ilgisi var mı?

Şöyle söyliyim; benim bir güvenlik firmam var. Burada çalışan arkadaşlar profesyonel olarak bu işi yapan arkadaşlar. Ekipte gördüğünüz bütün adamlar, bir kaç kişi hariç hepsi benim takımımdan, beraber çalıştığım mesai arkadaşlarım. Özel işlerde çalışırlar ama bu işte beni yalnız bırakmadılar. Onlara da buradan teşekkür ediyorum her şey için.

Panzehir filminin aksiyon sahnelerinde ne gibi zorluklar yaşadınız?

Aksiyon sahnelerinin bazılarında spontane hareketler gerçekleşiyor,  ister istemez daha sert olabiliyor. Bu sertliklerde kişiler arasında darbeye sebep olabiliyor ama iki taraf da profesyonel olunca bunlar detaylar arasında kayboluyor tabii ki. Bizi en çok zorlayan şey soğuktu. Soğuk bir havada çekildi. Soğuk havada sıcak bir hareketi yaparken soğudunuz zaman zorluklar oluyor. Bir ısınıyorsunuz bir soğuyorsunuz, baya yoruyor ve vücuda da ciddi bir efor vermenize sebep veriyor, o çok zordu.

Oyunculuğua geçiş sürecinizden bahsedebilir misiniz?

Dizi oyunculuğuyla başladı o da çok enteresandı. İntikam dizisine eğitmen olarak çağırıldım ama rol verildi sürpriz bir çalışma oldu. Bu çalışmaya istianende kariyerim başlamış oldu. İki sezon İntikam’da oynadım akabinde Kurt Seyit ve Şura’da küçük bir rolum oldu ve Panzehir.

Sinema ve tv alanında önümüzdeki dönemlerde nasıl bir planınız var?

Açıkçası bizim istediğimiz aksiyonun üzerine gitmek biraz. Çünkü Türkiye’de bunun iyi yapılabiliyor olması önem teşkil ediyor, ki işi bilen kişilerle yapılması bence çok önemli. Kendi eğitimime çok önem vericem bu süreçte önümdeki diğer fırsatlara da açığım.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)