12 Şubat 1969.. Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu, Kart Horoz'u Vahi Öz'ün yaşama gözlerini kapadığı gün...
02 Ekim 2015

12 Şubat 1969.. Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu, Kart Horoz'u Vahi  Öz'ün yaşama gözlerini kapadığı gün...  

Geride gözü yaşlı bir eş ve 27 yaşında, ilk eşinden olma Taner adlı bir oğul bırakmıştı Vahi Öz.

Vahi Öz'ün beşinci eşi olan Jale Öz, kocasının ölüm haberini aldığında, çoküzülmüştü. Hatta, kendini pencereden atmaya bile kalkışmıştı... Bu arada eli, kırık camdan derince kesilmiş, İlk Yardım Hastanesi'nde dikiş atılmak zorunda kalmıştı.

Jale Öz o günlerde Vahi Öz için, "Beni üzmemek için; 'Hiçbir şeyim yok, istersen kalkıpçiftetelli oynayayım karıcığım' demişti, daha bir kaç gün önce..." diyerek hıçkırıyordu.

Ve, Vahi Öz'ün ölümünün üzerinden günler, aylar geçiyordu. Köprününaltından çok sular akmıştı. Oğlu Taner, üvey annesi Jale Öz'e gönüldenbağlıydı. Hatta yaşam boyu ayrılamayacak kadar. Jale Öz de üvey oğluna...

Taner, babasının ölümünden kısa bir süre sonra, kendisinden sekiz yaş büyük üvey annesi ile nikah masasına oturup, yaşamını birleştiriverdi. Kart Horoz'un biricik oğlu, dul bıraktığı eşinin kocası olmuştu.

Vahi Öz'ün oğlu ile beşinci eşi Jale Öz'ün evliliğinden, bir de rahmetlinin göremediği bir erkek torunu dünyaya geldi... 

Bir garip akrabalık, bir garip mirasa konmak, bir garip bağ var Öz ailesinde.Yasalarla geçerlilik kazansa da...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)