Bol ödüllü filmlerin haftasında 7 film gösterimde
02 Şubat 2018

Bu hafta oldukça iddalı ve bol ödüllü filmlerin, Oscar adaylarının olduğu bir haftadayız. Onlara geçmeden evvel bu hafta gösterime girecek iki yerli filmden bahsedelim. Bunların ilki Cebimdeki Yabancı. Ferzan Özpetek'in yapımcı Serra Yılmaz'ın yönetmen olduğu film çok sevilen ve birçok ülkede tekrar çevrilen Perfesct Stranger filminin Türkiye uyarlaması. Akşam yemeğinde buluşan 7 arkadaşın oynadıkları bir oyun belki de tüm sırları ortaya çıkaracaktır. Haftanın diğer yerli filmiyse korku filmlerini ve cinli filmleri sevenler için. Cin Çeşmesi adındaki film bu türün yeni bir örneği.

Haftanın belgesel türündeki tek filmiyse Babasının Kızı. Babasının baskılarından dolayı Türkiye'ye yerleşen ve burada yaşamaya başlayan genç bir kadının kendi hikayesini anlattığı film ilginç bir tercih olarak bu hafta seyircileri bekliyor. Haftanın yabancı ama bizi de ilgilendiren diğer yapımıysa In the Fade. Fatih Akın'ın yönettiği ve Altın Küre kazanan film, bir terör eylemi sonucu adaleti arayan bir kadının hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde bu rolüyle Cannes'dan ödülle dönen Diane Kruger bulunuyor.

Haftanın en önemli filmlerine gelirsek karşımızda çok iddialı filmler görüyoruz. İlk film İsrail yapımı Foxtror. Bütün dünyada övgüyle karşılanan ve katıldığı bütün festivallerden ödülle dönen film, oğullarının askerde oluşuyla endişeli günler geçiren bir aileyi konu ediniyor. Bir diğer filmse e n iyi film dahil 6 dalda Oscar adaylığı bulunan Darkest Hour filmi. Gary Oldman'a Altın Küre Ödülü de kazandıran film Winston Churchill'in başbakanlığından bir kesit sunuyor.

Haftanın son ve en önemli filmi, Altın Küre'de en iyi film ödülü kazanan ve 7 dalda aday olduğu Oscar'ın da en büyük favorisi olan Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Kızı öldürülen bir kadının adalet arayışını farklı yollarla yapmasını konu edinen film, Altın Küre'de en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi senaryo dallarında da ödüle uzandı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)