Üye değil misiniz?
Aktivasyonunuzu tamamlamadınız!
Zaten bir hesabınız var mı?
Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın "Mülteci Kadınlar" temasıyla düzenlenen ilk yılında finalist olan 15 kısa film için, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Fransa'da özel gösterim düzenlendi.
Yarışmada jüri üyesi olarak yer alan Guy Seligmann'ın davetiyle SCAM'de (The Civil Society Of Multimedia Authors-Multimedya Yazarları Sivil Toplum Kuruluşu) düzenlenen film gösterimi Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan'ın katılımıyla gerçekleşti.
Gösterim sonrasında, akademisyen Prof. Dr. Nilüfer Göle'nin moderasyonu ve göçmen politikaları hakkında araştırmalar yapan sosyal bilimci Dr. Leila Seurat'ın katılımıyla bir söyleşi yapıldı.
Sabancı Vakfı olarak Kısa Film Yarışması'nda finale kalan eserlerin Fransa'nın önde gelen meslek örgütlerinden SCAM'de seyirciyle buluşmasından mutluluk duyduklarını belirten Koyunsağan, "Kısa Film Yarışması'nı sanatın yaratıcı bakış açısından yararlanarak toplumsal sorunlarla ilgili farkındalık yaratma hedefiyle hayata geçirdik. Yarışmanın ilk yılında global düzeyde toplumsal bir sorun olan 'Mülteci Kadınlar' temasını işlemiştik.Mülteci kadınların sorunlarını farklı açılardan anlatan finalist 15 film, 2017 yılından bu yana gerek Türkiye'de gerekse yurt dışı festivallerde gösterilerek büyük övgüler aldı, bugün de Paris'te seyirciyle buluştu. Yarattığımız etkinin uluslararası platformlarda yer bularak yayıldığını ve büyüdüğünü görmek bizim için gurur verici. Mülteci kadınların yaşadıkları sorunları genç sinemacıların bakışıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kez daha gündeme taşıyarak bu önemli konunun yankılarının sürdürülüyor olmasından ayrıca mutluyuz" dedi.
Finalistler Cannes'in ardından Paris'te
Kısa Film Yarışması ile aynı zamanda genç sanatçıları desteklemeyi hedefleyen Sabancı Vakfı, yönetmenler, yazarlar, yapımcılar, fotoğrafçılar vb. multimedya aktörlerinin sivil toplum kuruluşunun merkezi SCAM'de gerçekleşen özel gösterimle genç sanatçıların eserlerini sinemanın önde gelen isimleriyle buluşturdu.
Gençlere pek çok yurtiçi ve yurtdışı festivalin de kapılarını aralayan Kısa Film Yarışması, onların sinema kariyerleri için güçlü bir başlangıç oldu. Filmlerin bugüne kadar yer aldığı festivaller arasında yurtdışından Cannes Film Festivali 'Short Film Corner' başta olmak üzere Timisoara Mülteci Filmleri Festivali, Roma Cinema DOC Film Festivali, Belçika Online Kısa Film Festivali, Extremely Shorts Film Festival, Uluslararası Brisbane Asya Pasifik Film Festivali ve Montreal Türk Filmleri Festivali ile yurtiçinde pek çok kısa film festivalinde gösterildi.
Her yıl farklı bir toplumsal soruna dikkat çeken Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ilk yılında "Mülteci Kadınlar", ikinci yılında ise "Çocuk İşçiler" temasıyla düzenlendi.