Üye değil misiniz?
Aktivasyonunuzu tamamlamadınız!
Zaten bir hesabınız var mı?
ALTIN FIRÇALI ADAM
ÇOCUKLUĞUMUZU RENKLENDİREN RESSAMIN ÖYKÜSÜ!
Çok çok uzak bir geçmişte kalmış gibi görünse de hatırlaması pek de zor değil. Birkaç jenerasyon, gazete bayilerinin vitrinlerine dizilmiş olan Zagor'ların, Mister No'ların, Kızıl Maske'lerin kapaklarının büyüsüne kapılıp gitmesine vesile olmuş bir ressam Aslan Şükür!
Pek çoğumuzun, o yaşlarda "sırf siyah beyaz olduğu için" sayfalarını çevirmeye cesaret edemediği ama kapaklarının büyüsü sebebiyle de başucuna iliştirdiği kitaplardı hepsi! Aynı zamanda çocuk kitaplarına da altın fırçasını değdirerek, Jules Verne gibisinden efsaneler ile küçük okuyucular arasında kurulan köprünün de mimarı oldu.
Bir tarafta Roger Moore suretiyle okuyucu ile buluşan James Bond serileri, diğer tarafta Barbara Cartland kitapları... Bir şekilde hepimizin hayatına dokunmayı başarmış olan Aslan Şükür'ün hikayesi; Hakan Tunga Kalkan'ın yapımcılığını ve Fatih Yürür'ün yönetmenliğini üstlendiği Altın Fırçalı Adam belgeseli sayesinde, yeni jenerasyon tarafından da keşfedilmeyi bekliyor!
Şu sıralar ağırlıklı olarak özel gösterimler çerçevesinde izleyici ile buluşan belgesel; Kargart, Barış Manço Kültür Merkezi, SineBu, Kadıköy Karikatür Evi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen gösterimlerin ardından, yakın zamanda ise 10 Haziran tarihinde Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) bünyesinde gerçekleşecek olan mütevazi bir organizasyon dahilinde izleyici ile buluşacak.
Kızılmaske'nin kostümünün ardındaki gizem nedir? Bayilere düşen Zagor'ların, Mister No'ların, Atlantis'lerin peynir ekmek misali kapış kapış gitmesinin sebebi neydi? Jules Verne nasıl bir jenerasyonun ilahı haline geldi? Mor erkek adamı bozar mı? Roger Moore gerçekten de gelmiş geçmiş en iyi James Bond mu? Bu soruların hepsinin olmasa bile önemli bir kısmının cevabı Altın Fırçalı Adam belgeselinde!