Biray Dalkıran yeniden yönetmen koltuğunda
28 Mayıs 2019

Araf 3: Gerçek Bir Hikaye  

Antalya Film Festivali'ne kabul edilen ilk korku filmi 'Araf serisinin 3'üncüsünün çekimleri geçtiğimiz günlerde İstanbul'da başladı. Korku filmlerinin otoritesi olarak kabul gören Biray Dalkıran'ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Araf 3" ün başrollerini Mehmet Baştürk, Çağla Erdimen, Emre Özmen, Sevgi Akoğlu ve Ufuk Başar Can paylaşıyor. Yaşanmış bir olaydan esinlenilerek senaryosunu Şafak Güçlü'nün yazdığı "Araf 3" ün yönetmeni Biray Dalkıran filmin, serinin en iddialı yapımı olacağını özellikle vurguladı.

Kardeşi Arda'nın hastalığına tıbbi yöntemler ile yıllarca çare bulamayan Doktor Nihal, tüm bildiklerine ters düşse de şifayı eski büyü kitaplarında arar. Uzun araştırmalar sonucu Arda'ya şifa olabilecek büyülerin, cinler tarafından yazıldığı iddia edilen Kitab'ül Azazil'de olduğunu öğrenir. Başka çaresi kalmayan ve kardeşi için tüm riskleri göze alan Nihal, kitabın peşine düşer. Nihal'in sevgilisi Zeki ve en yakın arkadaşları Şeyda ve Ufuk da bu yolculukta Nihal'i yalnız bırakmazlar. Daha önce benzeri görülmemiş bir hikayeye sahip olan Araf 3, Gerek görsel efektleri ve makyajıyla ülkemizdeki birçok korku filminden çok daha titizlikle hazırlanıyor.

Başrol oyuncusu Çağla Erdimen, oynadığı filmle ile ilgili şu çarpıcı ifadeleri kullandı: "Senaryo o kadar gerçek ki, okur okumaz odamda ışıksız yatamaz oldum. Sanırım filmin çekimleri bittikten sonra psikolojik yardım almam gerekecek. Şu an kendi evimde yalnız kalamıyorum. Annemlere taşındım."Gerek televizyona çektiği diziler ve bir çok gişe rekortmeni filmleriyle izleyicinin büyük beğenisini kazanan Biray Dalkıran, korku filmlerinde tanınmış oyuncuların yer almasının filmin etkisini ve korku sahnelerinin inandırıcılığını azalttığını açıkladı. Bu sebeple Araf 3 filminde tanınmış yüzleri kullanmaktan özellikle kaçındığını vurguladı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)