Üye değil misiniz?
Aktivasyonunuzu tamamlamadınız!
Zaten bir hesabınız var mı?
JOKER'DEN TÜM ZAMANLAR EKİM AYI EN İYİ YABANCI FİLM AÇILIŞ REKORU
Türkiye'de 4 Ekim'de 313 Sinemada, 435 Salonda Vizyona giren JOKER, 4-6 Ekim Tarihleri Arasında Vizyona Girdiği İlk Hafta Sonunda, 385 Bin 468 Kişi Tarafından İzlenerek, Tüm Zamanlar Ekim Ayı En iyi Yabancı Film İzleyici Açılış Rekorunu Kırdı.
ABD'de de 4-6 Ekim hafta sonunda yaklaşık 93,5 milyon dolar hasılata ulaşan JOKER, tüm zamanlar en iyi Ekim ayı hasılat rekorunun da sahibi oldu.
Kalabalık içinde bile her an yalnız Arthur Fleck bağ kurma arayışındadır. Yine de, Gotham şehrinin isli sokaklarında yürürken; bölünme ve hoşnutsuzluğun düşmanca bir yer hâline getirdiği şehrin, üzeri grafitilerle dolu toplu taşıtlarına binerken, Arthur yüzünde iki maskeyle dolaşır. Bunlardan birincisi gündüz işi için yüzüne çizdiği palyaço suratıdır. Diğeri ise asla silip çıkaramayacağı bir maskedir: Bu, çevresindeki dünyanın bir parçası gibi hissetmek için ortaya koyduğu boş çabayı yansıtan bir maskedir; hayatı tekrar tekrar yerle bir edilmiş, yanlış anlaşılmış bir adamı gizleme çabasıdır. Babasız büyüyen Arthur'ın annesi kırılgan bir kadındır ve belki de Arthur'ın en iyi arkadaşıdır. Annesi onu "Mutlu/Happy" takma adıyla çağırır; bu lakap Arthur'ın yüzüne içindeki yürek acısını gizleyen bir gülümseme yayar. Fakat, sokakta ergenlerin zorbalığına, metroda takım elbiselilerin sataşmalarına ya da işteki diğer palyaçoların şakalarına maruz kaldığında, topluma aykırı bu adam çevresindeki herkesle gitgide daha da uyumsuz hâle gelir.
Todd Phillips'in ortak yazarı, yapımcısı ve yönetmeni olduğu "Joker"de, yapımcılar, DC evreninin bu ünlü kötü adamının özgün vizyonunu, karakterin daha geleneksel mitolojisinin başlangıç hikayesiyle aşılayarak ama belirgin bir şekilde kendine özgü bir şekilde sunuyorlar. Phillips'in - parçalanmış Gotham şehrinde yolunu bulmaya çabalayan bir adam şeklindeki-Arthur Fleck yorumunu Joaquin Phoenix akıllarda yer edecek şekilde portreliyor: Üzerine herhangi bir sahne ışığının çevrilmesi özlemi içindeki Arthur, stand-up komedide şansını dener ama espriler her zaman onun hakkında gibidir. Duyarsızlık, zalimlik ve nihayetinde ihanet üçgeninde bir varoluş döngüsüne sıkışıp kalan Arthur'ın üst üste kötü kararlar vermesi bu kasvetli ve alegorik karakterin analizinde, tırmanan olayların zincirleme tepkimesini başlatır.