Monica Vitti 90'ıncı doğum gününü kutladıktan üç ay sonra hayata veda etti.
03 Şubat 2022

İtalyan oyuncu Monica Vitti, 90 yaşında Roma'da hayata veda etti. "İtalyan sinemasının kraliçesi" olarak nitelendirilen Vitti'nin ölümünü İtalya'nın eski Kültür Bakanı Walter Veltroni Twitter hesabından duyurdu. Vitti'nin, Alzheimer hastalığına bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayata veda ettiği belirtildi.

Monica Vitti, 1954 yılında usta yönetmen Ettore Scola'nın "Ridere Ridere Ridere" filminde ilk sinema deneyimini yaşadı. İlk önemli rolünü dört yıl sonra Mario Amendola'nın Le dritte filminde üstlendi. Vitti, 1960 yapımı L'Avventura filmindeki rolüyle Bafta adayı olmuştu. Amerikalı yönetmen Joseph Losey'nin Modesty Blaise adlı filmiyle İtalya'dan bir süreliğine ayrıldı. İtalya'ya döndüğünde en çok komedi filmlerindeki rolleri ile izlenmeye devam edilen Vitti'ye 1995 yılında Venedik Film Festivali'nde yaşam boyu başarı ödülü olan "Kariyer Altın Aslanı" verildi. Vitti'nin 1990'lı yıllarda yazdığı otobiyografisi ise İtalya'da en çok satılan kitaplardan biri oldu, okullarda ve üniversitelerde okutuldu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Vitti için "Yeteneği, ruhu ve güzelliğiyle İtalyan seyircileri yakalayan olağanüstü bir oyuncu" kelimelerini kullandı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)