California Üniversitesi, Los Angeles ve Yaratıcı Sanatçılar Ajansı'nın yeni bir raporuna göre filmler, kültürel tasvirleri özgün ve klişelerden arındırılmışsa, gişede daha iyi ve daha fazla kazanabilir.
21 Nisan 2022

UCLA'nın Bilim Adamları ve Öykü Anlatıcıları Merkezi ve CAA'daki Tam Öykü Girişimi tarafından yönetilen ortak çalışma, otantik kapsayıcı temsilin (AIR puanları olarak ölçülür) gişe performansı ve eleştirel ve izleyici alımı üzerindeki etkisini araştırdı. Çalışma, her AIR puanı artışının, 159 milyon dolar ve daha fazla bütçeye sahip filmler için 18,8 milyon dolarlık bir gelir artışı anlamına geldiğini buldu. Tümüyle yüksek bütçeli filmler, AIR puanlarını artırarak ek 75.2 milyon dolar kazanabilirdi ve izleyiciler ve eleştirmenler, daha yüksek AIR puanlarına sahip stüdyo filmlerine daha olumlu yanıt verebilirdi.

CAA'da yönetici ve kültürel iş stratejisi eş başkanı Ruben Garcia, "Bu bulgular, sektörümüzün yıllardır bildikleriyle tutarlıdır - özgün, kapsayıcı temsil topluluklarımızı ve işletmemizi ileriye taşır" dedi. "Hikaye anlatıcılara ve sektör ortaklarına çalışmalarında kapsayıcılığı merkeze almaları için ilham vermek ve AIR'nin olumlu etkisi etrafında konuşmaları yükseltmek için sektördeki yerimizi kullanmaya kararlıyız."

AIR puanları, yayınlama, yaratıcı ekipler ve hikaye anlatımı yoluyla iyileştirilebilir. Çalışma ayrıca 2015'ten 2019'a kadar olan filmlerin genel olarak on yılın ilk yarısındaki filmlerden daha iyi temsil puanlarına sahip olduğunu buldu.

UCLA Bilginler ve Öykü Anlatıcıları Merkezi Kurucu Direktörü Dr. Yalda Uhls, “Ülkemiz çeşitlilik kazanmaya devam ettikçe, filmlerin yaşadığımız dünyayı nasıl yansıttığını incelemenin önemli olduğunu hissettik” dedi. " şu anda 18 yaşın altındaki sinema izleyicilerinin gişe hasılatı seyircisinin %50'sinden fazlasını temsil ediyor. Elbette onlar kendilerini doğru bir şekilde yansıtıp resmedildiklerini görmek istiyorlar."

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)