Yerin iki metre altıdır ‘Yer Eksi İki’ ‘YER EKSİ İKİ’ FİLMİNİN ÇEKİMLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
20 Temmuz 2022

Yapımını Orgino Media Production’ın, yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un üstlendiği; çekimleri tüm hızıyla devam eden ‘Yer Eksi İki’ filminden ilk kareler yayınlandı. 

Çekimleri önümüzdeki günlerde tamamlanacak ‘Yer Eksi İki’ gelecek sinema sezonunda seyirciyle buluşacak. Yönetmenliğini Ozan Uzunoğlu’nun yaptığı, senaryosu Hakan Evrensel’in romanından yine yazar tarafından uyarlanan filmin seti, hikayenin gerçekliğini en doğru şekilde yansıtacak zorlu bir coğrafyada gerçekleştiriliyor.

 

MURAT YILDIRIM YENİ ROLÜYLE İZLEYİCİYİ ŞAŞIRTACAK

Pandeminin sinema sektörüne verdiği zararlardan sonra yeni sinema sezonunun iddialı yerli yapımlarından biri olan ‘Yer Eksi İki’nin başrolünde Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci ve Arda Anarat yer alıyor. 

1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen ‘Yer Eksi İki’, farklı dönemlerde yaşanmış birçok gerçek hikayeyi bir araya getiriyor ve üç farklı karakterin kesişen öykülerini anlatıyor: Tayfun Yüzbaşı, Gazeteci Ufuk ve kasaba elektrikçisi Salman… 

İki bin metre yükseklikteki karakolun komutanı olan Tayfun Yüzbaşı, pratik zekâsı, tatlı-sert emir komuta yöntemi ve adil tavırları sayesinde hem astları hem de üstleri tarafından sevilen ve sayılan biridir. Dağ başında olmasına rağmen okuma aşkından hiçbir şey kaybetmeyen Tayfun Yüzbaşı’nın bu zorlu coğrafyayı herkes için güvenli kılmaktan başka derdi yoktur.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)