Ağah Özgüç Kaleminden Yılmaz Güney'in senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ''Acı''
01 Aralık 2022

ACI

Yönetmen: Yılmaz Güney

Senryo: Yılmaz Güney

Görüntü Yönetmeni: Gani Turanlı

Oyuncular: Yılmaz Güney, Fatma Girik, Hayati Hamzaoğlu, Mehmet Büyükgüngör, Oktay Yavuz, Osman Han, Dündar Aydınlı, Niyazi Gökdelen, Şahin Dilbaz, Nizam Ergüden, Kudret Karadağ

''ACI'' 1971 yılında renkli olarak çekilmiş bir Başak Film ( Üveyiz Molu) yapımı filmdir.

Film Ürgüp'te çekilmiş ve Fatma Girik'in şarkıcı olarak çalışmaya başlayacağı İzmir'e zamanında gidebilmesini sağlamak için, çekimler 14 iş günü içinde bitirilmiştir. Yılmaz Güney'in '' Pasifizme ve kaderciliğe karşı çıkan bir film olarak nitelendirdiği'' Acı, Yılmaz Güney'in tekrar çekmek istediği bir proje olarak biliniyor. Filmin çekimine ''Çan'' adını taşıyan, üç sayfalık bir öyküyle ve senaryosuz başlandı. Sonra adı Acı olarak değiştirildi. Filmin müziklerini Metin Bükey düzenledi

Ödülleri: Adana Film Festivali, (1971) en başarılı 2. film, Metin Bükey en başarılı özgün müzik bestecisi, Fatma girik en başarılı kadın oyuncu ve Yılmaz Güney en başarılı erkek oyuncu ödüllerinin sahibi oldu.

Filmi aşağıdan full izlyebilirsiniz.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)