Selcen Ergün'ün Dünya ve Türkiye Prömiyerini yaptığı, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivi'nde En İyi İlk Film ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan ''Kar ve Ayı'' filmi Amerika Prömiyerini Palm Springs Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirecek.
08 Aralık 2022

47. Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Dünya Prömiyerini yapan, 59. Antalya Altın Portakal  Film Festivi'nde Türkiye prömiyerini yapıp En İyi İlk Film ile En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini alan ''Kar ve Ayı'' filmi şimdide 5-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Amerikanın önemli film festivallerinden biri olan 34. Palm Springs Uluslararası Film Festivali’nin New Voices New Visions bölümünde yarışacak.

Türk, Alman ve Sırp ortak yapımı olan filmin başrollerinde Merve Dizdar ve Saygın Soysal yer almıştır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eurimages, Medienboard Berlin-Brandenburg, Hamburg Schleswig-Holstein ve Sırbistan Film Merkezi '' Kar ve Ayı''nın en büyük destekçileri olurken, Film aynı zamanda Nefes Films ve Albino Zebra Film yapımcılığında, Riva Film, Set Sail Films, TRT, Intercam Upgrade, Ezgi Mola, Boş İşler Yapım ve Set Pozitif Filmcilik ortaklığında tamamlandı. 

Selcen Ergun ve Yeşim Aslan'ın senaryosunu beraber yazdığı film psikolojik, gerilim unsurları taşıyor. Filmde  kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikayesi anlatılıyor.

Merve Dizdar ve Saygın Soysal dışında Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay, Muttalip Müjdeci gibi başarılı oyuncular filmin kadrosunda yer alıyor.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)