Yeşilçam ve Türk sinemasının birbirinden ünlü isimlerinin bilinen ve bilinmeyen, Türkiye'nin doğuştan ünlü çocukları
05 Ocak 2023

TARIK AKAN ve ÇOCUKLARI BARIŞ ZEKİ ÜREGÜL- YAŞAR ÖZGÜR ÜREGÜL- ÖZLEM ÜREGÜL

Türk Oyuncu ve yapımcı olan Tarık Akan 1971 yılında ilk sinema filminde oynadıktan sonra, Yeşilçam'ın en yakışıklı ve aranan oyuncularından biri olmuştur. 1986 yılında Yasemin Erkut ile hayatını birleştirmiştir ve bu birliktelikten 3 çocuğu dünyaya gelmiştir. Barış Zeki Üregül, Yaşar Özgür Üregül, Özlem Üregül.

Barış Zeki Üregül-Tarık Akan

Tarık Akan - Özlem Üregül

TÜRKAN ŞORAY ve KIZI YAĞMUR ÜNAL

Türk sinemasının ''Sultan'' lakaplı esmer güzeli aynı zamanda dünyada en çok film çeviren kadın oyuncu olma özelliğini de taşıyan Şoray, 1983 yılında evlenip 1987 yılında boşandığı Cihan Ünal'dan Yağmur Ünal adında bir kız çocuğu olmuştur.

Cihan Ünal - Yağmur Ünal - Türkan Şoray

Yağmur Ünal - Türkan Şoray

GÜLŞEN BUBİKOĞLU ve KIZI ZEYNEP İNANOĞLU

Ses dergisinin açmış olduğu bir diğer yarışmada Necla Nazır'ın arkasından 2. olarak çıkan ve sinema hayatı başlayan Gülşen Bubikoğlu, 1974 yılında Türker İnanoğlu ile yaptığı evlilikten 1977 yılında kızı Zeynep İnanoğlu'nu dünyaya getirdi. Zeynep İnanoğlu şuan gazeteci Cüneyt Özdemir ile evli.

Gülşen Bubikoğlu ve kızı Zeynep İnanoğlu

Cüneyt Özdemir - Zeynep İnanoğlu

FİLİZ AKIN ve OĞLU İLKER İNANOĞLU

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından biri olan Filiz Akın, 1964 yılında Kadın Berberi filmi'nin setinde tanıştığı ve aşk yaşadığı yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu ile bir evlilik yaptı. Bu evlilikten İlker İnanoğlu adında bir erkek çocukları dünyaya geldi. İlker İnanoğlu annesi'nin izinden giderek iyi bir oyunculuk kariyerine sahip oldu.

Filiz Akın - İlker İnanoğlu

EDİZ HUN ve ÇOCUKLARI BURAK HUN, BENGÜ HUN

Ses dergisinin yeşilçam ve hayatımıza soktuğu bir diğer yakışıklı jön Ediz Hun, 1973 yılında Türk Hava Yolu hostesi olan karışı Berna Hun ile evlendi ve bu evlilikten 2 tane çocukları oldu Burak Hun ve Bengü Hun. 

Berna Hun - Burak Hun - Bengü Hun - Ediz Hun

Burak- Bengü - Ediz Hun

KARTAL TİBET ve ÇOCUKLARI KANAT TİBET, KUMRU TİBET

Karaoğlan ve Tarkan filmlerinin başrolünden tanıdığımız, ilk yönetmenlik deneyimini ''Tosun Paşa'' ile yapan Tibet, yeşilçam'da oyuncu, senarist ve yönetmenlik yaptı.1963 yılında Gündüz Tibet ile hayatını birleştiren oyuncu'nun Kanat ve Kumru isminde iki çocuğu oldu.

Gündüz - Kartal - Kanat Tibet

Kanat Tibet

HÜLYA KOÇYİĞİT ve KIZI GÜLŞAH ALKOÇLAR

Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncasından bir diğeri olan Hülya Koçyiğit Ankara devlet tiyotrosu mezunu tiyaro kökenlidir Yeşilçam da ilk filmi Metin Erksan'ın Susuz Yaz filmi olur. 1968 yılında Fenerbahçede top oynayan Selim Soydan ile dünya evine girerler ve bu eclilkten kızı Gülşah Alkoçlar dünyaya gelir.

Hülya Koçyiğit - Gülşah Alkoçlar

OYA AYDOĞAN ve OĞLU GURUR AYDOĞAN

Ses dergisinin 8. olarak düzenlediği sinema artisti yarışmasında birinci seçildi. ilk Yeşilçam filmi ''Deli Şahin'' ile Cüneyt Arkınla başrolü paylaştı. 1988 yılında Latif Demirbağ ile olan evliliğinden Gurur adında bir oğlu oldu. Gurur Aydoğan annesininizinden giderek bir oyuncu oldu.

Oya Aydoğan - Gurur Aydoğan

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)