Yaşadığımız felaket hepimizi derinden sarstı. Hepimiz bir şekilde depremzedelere doğru bir şekilde yardım etmek istiyoruz depremzedelere nasıl nerden doğru şekilde yardımlarımızı ulaştırabiliriz bu yazımızda.
08 Şubat 2023

Afet bölgesinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için neler yapılabilir?

Maddi Bağış yapmak isteyenler için; Ahbab ve AFAD'a güvenli bir şekilde maddi yardımda bulunabilir

Ahbab platformu resmi sitesi

https://ahbap.org

AFAD için resmi platformlarda yayınladıkları banka hesaplarına gönderim yapabilir ya da ''DEPREM'' yazarak 1866'ya göndererek (20TL) bağışta bulunabilirsiniz.

Kıyafet ve gıda yardımları için birçok belediye ve özel sektör firmaları harekete geçmiş durumunda semtinizde size en yakın belediye binalarına yardım toplama noktalarına bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.

  • Üsküdar belediyesi için size en yakın belediye hizmet binası
  • Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası
  • Şişli Belediyesi Ana Hizmet Binası
  • Beşiktaş Belediyesi yardım toplama alanı Mustafa Kemal Merkezi (MKM)
  • Sarıyer Belediyesi toplama alanları Ferahevler Belediye şantiyesi, Ayazağa Rauf denktaş Kültür Merkezi, Muhtarlıklar, Ana Hizmet Binası
  • Beylikdüzü Cumhuriyet Mahallesi Pazar İstanbul/ Afet sonrası lojistik merkezi

UBER evlerinden ve bulundukları boktalardan yardım göndereceklere ulaşacağını duyurdu. İstanbul’da Uber uygulamasında 8-9-10 Şubat Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri, saat 10:00-17:00 arasında çıkacak “Deprem Yardım” seçeneğini ücretsiz olarak çağırabilir ve gelen ilgili taksi sürücüsüne deprem yardımlarınızı taşınabilir şekilde teslim edebilirsiniz.

YENİ, KULLANILMAMIŞ VE TEMİZ eşyaları verin. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzeme listesi:
* Battaniye
* Nevresim takımı
* Yastık
* Temiz Bebek Kıyafeti
* Powerbank
* Kışlık bot
* Kışlık mont
* Atkı-bere-eldiven

Toplanan yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ile Kartal Lojistik Merkezlerine teslim edilecektir. Yardım malzemeleri içinde ikinci el ürünler kabul edilmeyecek, sadece kullanılmamış malzemeler kabul edilecektir.

Trendyol gibi güvenilir platformlardan Kızılay ve Ahbap'a maddi yardım satın alabilir ihtiyaç bölgelerine ihtiyaç listesinde bulunan malzememeleri satın alıp direk gönderim sağlayabilirsiniz.

Tek yürek olup yaralarımızı sarma zamanı umarım en kısa sürece acılarımız biraz olsun diner.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)