İngiliz Akademisi Film Ödülleri, dün gece yapılan törenle sahiplerine verildi. Birçok ünlü ismin yakasına taktığı mavi kurdele ise duygulandırdı.
20 Şubat 2023

Dün akşam Londra'da düzenlenen törenle İngiliz Akademisi Film Ödülleri ''BAFTA'' sahiplerine gitti. Ülkemizde yaşanan deprem felakati ise ödül töreninde unutulmadı. Bazı ünlü isimler yakalarına taktıkları mavi kurdele ile deprem felaketinde hayatını kaybedenleri andılar.

Senarist ve yönetmen Charlotte Wells, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı Ödülünü Türkiyede çekilen Aftersun (Güneş Sonrası) adlı filmi ile alırken Türk ekibe teşekkürlerini ileterek, depremden etkilenmeyen biri olduğunu düşünmüyorum dedi.

''All Quiet On the Western Front'' En İyi Film seçilirken filmin yönetmeni Edward Berger En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldı bu ödüllerin dışında 3 farklı dalda daha ödül aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ''Tar'' ile Cate Blanchett'in olurken, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü ''Elvis'' performansı ile Austin Butler aldı. 

Paul Mescal, Cate Blanchett, Edward Berger, Colin Farrel, Jamie Lee Curtis, Angella Bassett, Charlotte Wells mavi kurdeleyi takan ünlüler arasındaydı.

En İyi İngiliz Filmi Ödülü ''The Banshees of Inisherin'' 

Yükselen Yıldız ''Emma Mackey''

Kostüm Tasarımı ''Elvis''

Makyaj ve Saç ''Elvis''

En İyi Prodüksiyon Tasarımı ''Babylon''

En İyi Belgesel ''Navalny''

En iyi Orjinal Senaryo ''The Banshees of Inisherin'' 

En İyi Orijinal Film Müziği ''All Quiet On the Western Front''

En İyi Ses ''Avatar: The Way of Water''

En İyi Görüntü Yönetmeni ''All Quiet On the Western Front''

En İyi Kadro ''Elvis''

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)