Can Ertuna'nın hazırladığı ''4x4'' haber-yorum programı özel bölümü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ''KADIN MÜCADELESİ'' Gain'de yayında
08 Mart 2023

4 kadın ve 4 farklı bakış açışı ile Türkiyede yaşayan kadınların temel sorunları, Can Ertuna'nın hazırladığı ''4x4'' haber-yorum programı özel bölümü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ''KADIN MÜCADELESİ'' ile ele alınıyor.

Türkiyede en çok tartışılan konuların başında gelen kadın hakları, kadına şiddet ve kadınların toplumumuzda verdiği mücadele, farklı görüşlere sahip uzman isimler tarafından yorumlanarak işleniyor. Bu bölümde Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, feminist, aktivist, kadın hakları savunucusu Feride Eralp, Havle Kadın Derneği Kurucusu Rümeysa Çamdereli, İmece Ev İşçileri Sendikası Üyesi Tülay Korkutan'ın bir araya gelerek farklı sorunlar ve görüşlerinin birleşmesi ile ''Kadın Mücadelesi'' detaylıca masaya yatırılarak işleniyor.

Bu bölümde başörtüsü meselesi, İstanbul sözleşmesi, kadına şiddet gibi Türk kadınının yaşadığı en temel problemler, kadınlar nasıl ve ne zaman özgürleşecek sorusunun etrafında yorumlanıyor.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)