6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali yapılan ödül töreniyle son buldu.
13 Mart 2023

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından İzmir Büyükşehir belediyesi katkılarıyla düzenlenen 6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali 7-12 Mart tarihlerinde İzmir'de gerçekleşti. Festival'in kapanış töreni İzmir Sanat'ta oyuncu Ezgi Çelik'in sunumuyla gerçekleşti ve ödüller sahiplerini buldu. 7 farklı dalda verilen ödüller ön elemeyi geçen 125 farklı film arasından seçildi. 

Akademisyen Prof. Dr. Dilek Takımcı,  Ayla Kanbur, Necla Algan, Akademisyen Prof. Dr. Berrak Taranç,  Akademisyen Dr. Fetay Soykıran, Markus Berger, Akademisyen Ayten Öğütçü gibi alanında başarılı birçok ismin jüri üyeliği yaptığı festivalde 56 farklı ülkeden 125 adet ön elemeyi geçen film arasından en iyiler seçildi.

6. Uluslararası Kadın Yönetmenler Film Festivali'nde gelenekselleşen Sevin Oktay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü'nü bu sene alan Senem Edirne oldu. 

Nur Özkaya '' Ev Diye Birşey Yok'' filmi ile Animasyon Jüri Özel Ödülü'nü aldı. Animasyon dalında En İyi Film Ödülü'nün Nooshyar Khalil ''Will You Remember My Name'' adlı filmiyle sahibi oldu. Joanna Suchomska ''Matka Polka'' filmi ile Deneysel En İyi Film Ödülü'nün sahibi oldu. 

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)