95.si düzenlenen Oscar Ödül Töreni bu yıl muhteşem geri dönüşlere ve ilklere imza attı.
13 Mart 2023

Bu yıl Oscar heykelciklerini toplayan Her Şey Her Yerde Aynı Anda ''Eveything Everywhere All at Once '' oldu toplamda 7 dalda Oscar ödülüne layık görüldü. En iyi Kadın Oyuncu (Michelle Yeoh), En İyi Film ve En İyi Yönetmen dahil bütün ödülleri toparladı toparlayarak gecenin en çok konuşulanlarından oldu.

En iyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Michelle Yeoh bu ödülü kazanan ilk Asyalı oyuncu olarak bir ilke imza attı. Film ayrıca En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Kurgu Ödüllerininde sahibi oldu.

Gecenin bir diğer çok konuşulan ismi'de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Balina ''The Whale'' ile kazanan Brendan Fraser oldu. 90'larda en başarılı ve ünlü oyuncular arasında yer alan Brandan Fraser ilk başlarda adını bizlere 91 yapımı Dogfight adlı filmle duyurmuştu popülerliği ise The Mummy ''Mumya'' serisi ile olmuştu fakat Fraser yaşadığı tramvatik taciz olayından sonra depresyona girerek Hollywood kariyerinde dibe düşmüştü ancak küllerinden yeniden doğarak ''The Whale'' ile eski ihtişamına geri dönüyor. 

Gecede En İyi Animasyon Film ödülünü Guillermo del Toro's Pinocchio'su alırken En İyi Kostüm Tasarımı ödülü Black Panther: Wakanda Forever'ın oldu. En İyi Belgesel Film (Navalny), En İyi Uyarlama Senaryo Sarah Polley'in yazdığı (Women Talking) oldu.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)