Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Denizbank'ın destekleriyle hayata geçirilen 6. Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması jürisi belirlendi.
23 Mart 2023

Senaryo yazımını geliştirmek ve genç yazarları geliştirmek, desteklemek adına sinemanın olmazsa olmaz temeli olan senaryo yazımının önemini vurgulayan Denizbank İlk Senaryo İlk Film Yarışması, genç senaristlere para ödülü dışında tecrübeli senarist ve yönetmenlerin ücretsiz uyguladığı eğitim ve workshoplara katılım imkanı da sunuyor.

''Dizi- Mini dizi'', ''İlk Senaryo Yarışması'' ve ''Yapım Destek Platformu'' olarak 3 kategoride başvurular yapılabilecek. Kategorilere başvuran senaryolaro değerlendirecek jüri isimleri belli oldu. Başkanlığını Can Okan'ın yaptığı ''Dizi- Mini dizi'' kategorisi jürisi; Yapımcı Başak Abacıgil, oyuncu Melis Sezen, Sanat Yönetmeni Nilüfer Ayşe Çamur, O3 Medya Dramalar Direktörü Çiğdem Geyik, yönetmen ve senarit Ömer Feyzioğlu, oyuncu Salih Bademci'den oluşuyor. 

Bu yıl ilk defa değerlendirilecek ''Dizi- Mini dizi' kategorisi 2 aşamalı değerlendirmeden geçicek ve kazanana 30 bin TL tutarında para ödülü olacak.

6. kez düzenlenen ve geleneksel haline gelen İlk Senaryo İlk Film yarışmasında ise birinci olan senaryoya 20 bin TL para ödülü verilecek. Jüri koltuğunda gazeteci  Ali Eyüpoğlu, yönetmen ve senarist Ozan Açıktan, Denizbank Kültür Sanat Yöneticisi Burcu Hancı, senarist ve oyuncu Sema Ergenekon, oyuncu,yönetmen,yazar Tamer Levent, yönetmen Türkan Derya oturuyor.

''Yapım Destek Platformu''nun Jüriliğini Zümrüt Arol bekçe, Bülent Turgut, Kerem Bürsin, Mehmet Canpolat, Merve Naz Atma Özdürak, Nilperi Şahinkaya, Onur Güvenatam yapıyor.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)