Oyuncu Metin Çanak'a dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi için teklif yapıldı.
24 Mart 2023

Oyuncu Metin Çanak'a dünyaca ünlü yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi için teklif yapıldı. Filmde dünyaca ünlü Hollywood oyuncuları Henry Cavill ve Eliza Gonzalez de yer alıyor. Çekimlerinin bir bölümü Antalya'da yapılacak olan filmde Metin Çanak Nazi Deniz komutanını canlandıracak. Bir Edebiyat uyarlaması olan film Dünya sinemaları ile birlikte Türkiye'de de vizyona girecek. 

Metin Çanak daha önce de TRT Dijital'in iddialı yapımlarından "Akif" dizisinin İngiliz komutanını canlandırmıştı. 

Metin Çanak  uluslararası bir projede yer almak  oyunculuk kariyerinizde bir ilk mi ?

Ben 10 yıldır oyunculuk yapiyorum. Oyunculuk eğitimimi de Almanya'da tamamladım. Ancak ilk kez uluslararası boyutta bir filmde yer alıyorum. Bizim çalışma disiplinimizden cok farklı.

 Proje kabulunden önce 3 farklı audition verdik. Türkce,İngilizce ve Almanca olarak.

Filmin konusu ile ilgili bize biraz detay verebilir misiniz?

Film vizyona girmeden maalesef cok fazla detay veremiyorum. Zira herşeyin başında gizlilik sözleşmesi imzalıyoruz.
Söyleyebileceğim bir edebiyat uyarlaması. 2. Dünya Savaşının bir bölümünü içeriyor.

Daha çok dizi filmlerde rol aldiginizi biliyoruz. Sinema ile dizi film arasindaki en onemli fark sizce nedir?

Tabii ki zaman . Dizi film çekimleri az zamanda çok iş gerektiriyor. 120 dakikalik bir bölumun çekimleri için sadece 5 gün zaman var. Oysa sinema filminde çekim suresi kısıtlı degil yapimcinin belirleyeceği bir zaman diliminde bitiriliyor. Dolayısıyla oyuncu acisindan daha iyi performans sergileyebilmek adina cok onemli buluyorum.  Seri üretim her daim kaliteden ödün vermeyi de beraberinde getiriyor.

Bundan sonra da uluslararası projelerde yer almak ister misiniz?

Uluslararası tecrube sadece oyunculuk için degil her alanda buyuk tecrubeler kazandırıyor. Özellikle globalleşen dunyada dijital platformların da hızla büyümesi umut verici ve tüm oyuncu arkadaşlarım için de buyuk olanak demek. Umuyorum ki birgün çok izlenen bir uluslararası dizi projesinde de yer alabilirim.

Yurtiçine dönecek olursak yeni bir dizi çalışması olacak mı?

Şu an netleşen bir proje yok. Yeni yayın döneminde başlayacak projelerden birinde olabilme ihtimalim var. Ancak karakterin özdeşleşmesi gerekiyor. İş olsun diye bir projede yer almak bana çok cazip gelmiyor. 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)