''Leyla'nın Kardeşleri'' İran'dan yükselen evrensel bir kadın direnişinin hikayesi 25 Mart'tan itibaren MUBI'de.
24 Mart 2023

Cannes gibi prestijli bir festivalde FIBRESCI Ödüllünün sahibi olan ''Leyla'nın Kardeşleri'' maalesef kendi ülkesinde yasaklı filmler arasına girdi. Kadın haklarına ve özgürlüklerine karşı olan bir rejimin varlığı İran'da çok uzun yıllardır hüküm sürmekte. Kadınların bu rejime karşı başkaldırısı git gide büyüyüp özgürlükleri için toplumsal bir dayanışmayla başkaldırıyor olması İran sinemasını'da etkilemiş durumda. Ali Abbasi'nin Kutsal Örümcek filmi ve kuşaktan kuşağa kadınların İran'da İslam Devriminden yaşadığı etkileri anlatan ''Persepolis'' bunlara örnek filmler.

Saeed Roustayi'nin yönetmen koltuğunda olduğu ''Leyla'nın Kardeşleri'' nin başrolü ise İran sineması'nın en büyük yıldızlarından Taraneh Alidoosti

Film, cesaretleri ve direnişlerine rağmen görmezden gelinen İranlı kadınların hikayesini benzersiz ve derin bir anlatımla sinemaseverle buluşturuyor. ''Leyla'nın  Kardeşleri'' İran'daki ambargoların yaşandığı dönemde İranlı bir aile'nin yaşadığı sıkıntılı süreçler, ekonomik direnişler anlatılırken aile'nin kızı Leyla'nın da bu düzenle verdiği savaş epik bir sinematik dil ile anlatılıyor.

25 Mart'tan itibaren ''Leyla'nın Kardeşleri'' MUBI'de...

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)