Sosyal belediyecilik devrimi ile tarihe geçen Osman Özgüven’in hayatını anlatan ''Komünist Osman'' belgeselinin galası İzmir'de yapıldı.
28 Mart 2023

1984 – 1994 ve 2004 – 2013 yılları arasında İzmir Dikili Belediye Başkanlığı yapmış olan Osman Özgüven ile  arkadaşlarının hikayesinin anlatıldığı belgeselin galası İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Galaya ilgi çok yoğundu 1200 kişilik salon tamamen doldu.

CHP Milletvekilleri Atilla Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko etkinliğe katılanlar arasındaydı. Etkinliğe diğer katılanlar arasında eski milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Zeynep Altıok, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, önceki dönem Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç vardı.

Gazeteci yönetmen Gökmen Ulu'nun imzasını taşıyan ''Komünist Osman'' belgeseli büyük ilgi gördü. Sahneye çıkan Özgüven, ''Bu iktidardan kurtulmak için birleşelim arkadaşlar'' diyerek mesajını iletti.

Gazeteci Gökmen Ulu'nun sunumu ile başlayan galada Ulu, ekip arkadaşları ie sayneye çıktı yapımda emeği geçenlere ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Belgesel izleyenleri duygulandırdı. Pek çok kişi gözyaşlarını tutamazken belgesel salonda ayakta alkışlandı. Özgüven'in insan hakları savunucusu ve aktivist kimliği ile tarihe geçen çalışmaları ''Komünist Osman'' belgeselinde.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)