İstanbul'un yeni gözdesi Galataport'un hikayesi Belgesel oldu.
31 Mart 2023

Dünyanın ilk yer altı kruvaziyer terminaline sahip Galataport İstanbul, son yıllarda İstanbulda yapımı gerçekleştirilmiş en önemli projelerden başı çekiyor. Galataport İstanbul – Dünyaya Denizden Açılan Kapı ismiyle belgesel oldu. 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21:00'da Ntv ekranlarında ilk defa yayınlanacak olan belgesel, sıra dışı projeyi en ince ayrıntısana kadar ele alarak işleniyor. Yağız Şenkal'ın hazırladığı belgesel, İstanbulun tarihi dokusu, boğaz'ın güzellikleri Dünya'nın nasıl buluşma noktası haline geldiğini anlatacak.

Belgesel, 8 yıllık çekim sürecini tamamlayıp binlerce görüntü, röportaj, grafikler ve planlardan oluşarak bize mükemmel bir hikayeye ortak ediyor. Şehrin en işlek, tarihi ve güzel bir buluşma noktasına yapılan Galataport bölgeye ve esnafa neler kattığı belgeselde işlenen başlıklar arasında.

Gömülmüş tarihi 1.5 metre yerin altından çıkartan Galataport, gömülen tarihi saat kulesini gün yüzüne çıkartması ve birçok eseri titizlikle restore etmesi belgeselin diğer konu başlıklarından.

Galataport İstanbul – Dünyaya Denizden Açılan Kapı 1Nisan Cumartesi Ntv ekranlarında ilk kez yayında...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)