26. kez düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ilk ödüllerini belirledi.
12 Nisan 2023

31 Mayıs – 7 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali ilk ödüllerini belirledi. Onur, Genç Cadı ve Başarı ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin sinemamızda yıllardır aktif olarak üreten emekçi kadınlarına saygı için verilen Onur Ödülü'nün bu yıl Tilbe Saran'a verilecek. Kariyerine tiyatro ile başlayan 1984 yılından beri aktif olarak tiyatro ve sinema sektöründe emek veren, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nun kurucularından titayro, sinema ve televizyon dizilerinde sayısız başarıla imza atan usta oyuncu Tilbe Saran Onur Ödülünü alacak.

Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nün sahipleri ise 3 farklı tarzı olan kadın sinemacı olacak. Türk sinemasında farklı alanlarda var olan ve emek veren kadınların başarılarını onurlandırmak adına verilen ödül'ün isim sahibi ise Türk sinemasında ilk kadın yönetmen olarak yer alan Bilge Olgaç'a ait. Her rol aldığı filmde güçlü ve farklı kadın karakterlere can veren Asiye Dinçsoy, birçok farklı film festivalinde ödüller alan senarist ve yönetmen Belmin Söylemez ve başarılı kurgucu Selda Taşkın Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nün sahibi olacak.

Genç ve sektörde yeni kadın oyuncuları cesaretlendirmek ve dikkat çekmek için verilen Genç Cadı ödülünün sahibi ise Öyküsu Özyürek olacak.

Ödüller 31 Mayıs’ta düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)