Rıza Oylum'un 2022 yılına ait Türk Sineması değerlendirmesi 3 farklı dile çevrildi.
13 Nisan 2023

Rıza Oylum'un kaleminden 2022 yılının Türk Sineması değerlendirmesi Korece, İngilizce ve Farsça olarak 3 ayrı dile çevrilerek yayınlandı. 2022 yılının Türk Sineması değerlendirmesi olan yazı, 2022 yılında en çok izlenen filmler, Biyografi türünün neden bu yıl bu kadar çok rağbet gördüğü, Korku filmlerinin üretiminin artması, Komedi filmlerinin gişede beklediği ilgiyi görememesi, Emin Alper'in Kurak Günler filminin Dünya ve Türk sinemasında gösterdiği başarı, yerli animasyon filmlerindeki artış gibi birçok konuda Türkiye'deki sinema sektörünün işleyişinin detaylı bir incelemesi.

Rıza Oylum, dijital platformları ayrı bir başlık altında kaleme alarak Mubi, Netflix gibi dijital yayın yapan platformların yayın politikalarını da detaylı bir şekilde incelemiş. Yazı, Güney Kore’de yayımlanan Culture dergisinde Korece ve İngilizce olarak, İran’da yayımlanan Film dergisinde ise Farsça olarak yayımlandı. Orjinali İngilizce olarak yayımlanan yazıyı Güney Kore’de yayımlanan Culture dergisinin internet sitesinden okuyabilirsiniz.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)