Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali için hazırlıklar devam ediyor.
18 Nisan 2023

Frankfurt Büyükşehir Belediyesi, Frankfurt Türkiye Başkonsolosu desteği ve Kültürlerarası Transfer Derneği, Hessen Eyaleti Kültür ve Uyum Bakanlığı tarafından 23. kez düzenlenecek olan Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Her yıl olduğu gibi  ziyaretçiler bol bol filmlere doyacaklar. 11-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival ziyaretçilerine bol filmli bir hafta vaadediyor.

Bu yıl ki yarışma başvuruları tamamlanmış olan Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festival, yeni bir kategoride ödül verecek. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı; festivalde her yıl verilen ödüller dışında bu yıl ilk kez Senaryo Yarışması için de ödül verileceğini dile getirdi.

Türkiye Sinema ve Audiovisual Kültür Vakfı – TÜRSAK Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan ise Türk sinema sektörünün gelişebilmesi ve başarılarının artabilmesi için uluslararası kuruluşlar ile iş birliğinin önemli olduğunu ve dış pazarlara açılabilmek için iş birliğinin olması gerektiğini vurguladı.

Bu yıl ayrıca festivalde Türk Cumhuriyeti'nin 100. Yılına özel Cumhuriyet ve Sinema adı altında bir panel düzenleniyor.Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali'nin son günü final gecesinde  ALTIN ELMA ödülleri sahiplerine gidecek.  

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)