Ümit Köreken'in ''Bir Umut'' filmi birçok festivalde görücüye çıktıktan sonra sinemalara geliyor.
26 Nisan 2023

Ümit Köreken'in ''Bir Umut'' filmi birçok festivalde görücüye çıktıktan sonra sinemalara geliyor.  44. Moskova Film Festivali Ana Yarışması’nda dünya prömiyerini gerçekleştiren film, 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi.  SİYAD En İyi Film ödülü'ne Boğaziçi Film Festivali’nde layık görülen filmin güçlü bir oyuncu kadrosu bulunmakta. Ümit Köreken'in yönetmen koltuğunda oturduğu, Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız, Funda Eskioğlu'nun rol aldığı ''Bir Umut'' filminin senaryosu Nursen Çetin Köreken, Ümit Köreken tarafından kaleme alındı. Film,  Anton Cehov'un Martı adlı tiyatro eserinden esinlenerek kaleme alındı.

Filmin müzikleri ise bir hayli konuşuldu. Filmde diegetik ve non-diegetik tüm müzikler filmin karakterlerine özel olarak bestelendi. Ozan Türkyılmaz'ın bestelerini taşıyan film, İlahi Komedya'nın orjinal latince metninden bestelediği "Inferno" (Cehennem) bölümünden bir kısımını da barındırıyor.

Film, 19 Mayısta sinemalarda gösterime girecek...

Drama Yapım'ın yapımcılığını yaptığı filmin konusu ise şu şekilde; Sinema filminde rol almak isteyen, oyuncu olan Umut, bir tiyatro yönetmeni olan Asiye'nin yönettiği ''Martı'' oyununda rol almaktadır. Umut genç yaşta babasının ölümü ile sarsılır. Annesinin tekrardan evlenmesi yüzünden Bursaya dayısının yanına yaşamaya gönderilir. Annesi ile o gündenn beri görüşmeyen Umut, tır şöförü olan dayısından bi rtelefon alır. Annesi Ms hastası olmuştur ve tedavi için Bursa'dadır. Umut'un geçmişte yaşadığı tramvalar gün yüzüne çıkar.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)