Türk Sinemasının dev çınarı Agah Özgüç'ü ölüm seneye devriyesinde saygı ve sevgiyle anıyoruz.
27 Nisan 2023

Türk sinemasında bir kütüphane yandı. Türk sinema tarihini en detaylı bir şekilde arşivleyen, Türk sinemasına yaptığı katkılar ile Dokuz Eylül Güzel Sanatlar fakültesi tarafından Altın Artemis Ödülü'ne layık görülen tek yazar olan Agah Özgüç, Türk sinemasının en temel isimlerinden biri oldu yıllarca. Ömrüne birçok ödül sığdırdı bunlardan birtanesi de  28. İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülü oldu. 50'yi aşkın yazılı eseri ile Türk sinemasının dev arşivini bizlere bıraktı. Türkan Şoray ile ilk röportaj yapan isim oldu, Türk sinemasına dair en önemli eseri ''Türk Filmleri Sözlüğü''nü bizlere kazandırdı. Son zamanlarına kadar işini yıllarca aşkla, sevgiyle yaparak bizlere unutulmayacak eserler bıraktı. 27 Nisan 2022 yılında ise bir acı haberle Türk sinemamızın hafızası Agah Özgüç'ün acı haberi ile sarsıldık. Türk sinemasında yanan koca bir kütüphane oldu. Ölüm seneye devriyesinde kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz. 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)