Eye Film Müzesi'nin yeni seçkisi Pera Film'de
26 Mayıs 2023

128 yıllık sinema tarihine yolculuğa çıkmaya hazırmısınız ? Eye Film Müzesi ve Pera Film işbirliğiyle küratörlüğünü Elif Rongen-Kaynakçı’nin üstlendiği ''Sinematografik Hazlar'' seçkisi Uluslararası Müzeler Günü kapsamında sinemaseverlerle buluşturuyor.

Kârlı Bir Takas

Kuzeyli Carmen

 

1946 yılından beri Avrupa'nın en gözde film müzelerinden biri olan Eye Film Müzesi Pera film işbirliğiyle düzenlediği ''Sinematografik Hazlar'' Avrupa sinemasından Nadir örnekleri'ni buluşturduğu, 1897-1902 dönemine ait yaklaşık 200 filmden oluşan Mutoscope ve Biyograf Koleksiyonu'nu İlk defa İstanbul'da sergiliyor. UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Desmet Koleksiyonu’ndan beş filmlik bir seçki de bu gösterimde olacak. 

 

Orijinal 68 mm filme çekilmiş 200’den fazla filmden oluşan seçkide; farklı içerik ve ritimlere sahip bu çok kısa ve birbiriyle bağlantısı olmayan filmlere, Daan van den Hurk’un piyanoyla bestelediği film müziği eşlik ediyor. Eye ve İngiliz Film Enstitüsü koleksiyonlarından seçilen 50 filmin yüksek kalitede taranarak restore edilmesini sağlayan proje, Avrupa Komisyonu’nun Avrupa’dan Film Mirasına Övgü programı tarafından finanse ediliyor. 

Sinematografik Hazlar film programı 4 Haziran’a kadar Pera Müzesi oditoryumunda izlenebilir.    

Göz Alıcı Biyograf: Avrupa Sinemasının En Eski Örnekleri (1897-1902)

Desmet Koleksiyonu: Önce Kadınlar! seçkisi, Das Geheimschloss 

Desmet Koleksiyonu: Önce Kadınlar! seçkisi

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)