Merve Dizdar Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü.
29 Mayıs 2023

Sinema'nın en prestijli  festivallerinden biri olan Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Nuri Bilge Ceylan'ın ''Kuru Otlar Üstüne'' filmi ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilen Merve Dizdar, ödülün sahibi oldu ve ilk Türk kadın oyuncu ünvanının da sahibi oldu. Yaptığı konuşma ile de aynı zamanda gündem olan Dizdar, ödülünü Türkiyede yaşayan bütün mücadeleci ruhlara armağan etti.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığı, yapımını ise TRT Film'in üstlendiği film, aynı zamanda Cannes'da dünya prömiyerinide gerçekleştirdi. Filmde Merve Dizdar, Musab Ekici, Deniz Celiloğlu, Ece Bağcı başrolleri paylaşan isimler. 

''Kuru Otlar Üstüne'' konusu ise şu şekilde; Doğu'da bilinmedik bir köyde zorunlu hizmetini yapmakta olan Samet, umutsuzca İstanbul'a tayinini beklemektedir. Fakat kendisi gibi öğretmen olan Kenan ile gerçek dışı bir suçlamaya maruz kalır. Bütün umutları tükenmekte olan Samet'i yeni tanıştığı kendisi gibi öğretmen olan Nuray kurtaracaktır.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)