Pandemiden sonraki en dinamik dönemini yaşayan Cannes'dan izlenmesi gereken filmler seçkisi
31 Mayıs 2023

CLUB ZERO 

Jessica Hausner'ın yönetmenliğini yaptığı Clup Zero kışkırtıcı ve sürükleyici bir film olarak karşımıza çıkıyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Bayan Markus, İngilterede seçkin bir yatılı okulda beslenme öğretmenliği yapmaktadır. Çalıştığı okuldaki öğrencilere yeni bir bakış açısı ile bilinçli beslenme üzerine eğitim vermeye başlar. Öğrencileri daha az beslenmeye yöneltirken bir kaosa sebep olur. Film, popüler kültüre ve yaşam biçimlerine farklı bir eleştirisel bakış açısı sunuyor.

Clup Zero

Godard par Godard

Florance Platarets yönetmenliğinde 1 saatlik bir belgesel halinde çekilen ve Cannes'da seyirciye sunulan film, başarılı sinemacı Jean-Luc Godard'ın sisteme radikal ve saf bir şekilde yaklaşan hayatını 60'ların eşsiz kamera arkası görüntüleriyle birçok kişinin görmediği görüntüleri bir araya getiriyor. Film, Jean-Luc Godard'ın hayatına tatlı bir gezintiye çıkarıyor.

Godard par Godard

The Zone of Interest 

Jonathan Glazer'ın verdiği uzun bir aradan sonra sonra yönetmenliğini yaptığı The Zone Of Interest,  bu yıl Cannes'dan Fibresci ödülünü evine götürmeye hak kazandı. İnsanlığa ve kötülüğe bambaşka bir pençereden bakan Glazer filmde tam bir ters köşe yapıyor. Auschwitz kampında Nazi komutanlığı yapan Rudolf Höss'ün ailesi kamp duvarlarının hemen dışında rüya gibi hayat yaşamaktadırlar SS Subayının eşi Sandra herşeyden bir haber çocuklarıyla mutlu bir hayat sürmektedir. Kamptan gelen silah sesleri toplu yakılmaların duman ve ateş hışırtıları eşliğinde yaşayan aile görünmeyeni merak ettirtiyor.

The Zone of Interest

Killers of The Flower Moon

Martin Scorsese'nin yönetmenliğini yaptığı Killers of The Flower Moon Cannes'da en çok ayakta alkışlanan filmlerden biri oldu. Güçlü oyuncu kadrosu ile de adından söz ettiren film, bir başka Scorsese başyapıtı olmaya aday. Başrollerini Robert de Niro ve Leonardo Dicaprio'nun paylaştığı 1920'lerde geçen film, dünya prömiyerini Cannes'da gerçekleştirdi. Filmin konusu ise şu şekilde; Petrol için Oklahamada yaşayan yerli Osage halkına kurulmuş olan bir komployu konu ediniyor. 60 Yerli'nin kaybolup öldürülmesiyle FBI ajanları'nın bu cinayetleri çözmek için başlattıkları araştırma üzerinden film ilerliyor.

 

 

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)