Sinemamızın kült filmlerine imzasını atmış usta ismi Ömer Kavur'un 20 yıllık kariyerini kapsayan 5 film MUBI'de izleyici ile buluşuyor.
06 Haziran 2023

Sinemamızın kült filmlerine imzasını atmış usta ismi Ömer Kavur'un 20 yıllık kariyerini kapsayan 5 film MUBI'de izleyici ile buluşuyor.  “Zamanın Labirentinde: Bir Ömer Kavur Retrospektifi” adıyla gösterilecek 5 film bu yaz MUBI'de yaz rüzgarları estirecek.

Ömer Kavur, sinema serüveninde yapılan yolculukların, yalnızlığın, var olan tenha köylerin, kendini arayışın ve zaman kavramını şairene diliyle sinemaya aktarmış büyük bir anlatımcılardan biri. Ömer Kavur kendi sinema dilini şu şekilde yorumluyor; “Yalnızlık, iletişimsizlik, yolculuk -ki bu hem fiziksel hem içsel yolculuk anlamını taşır- temaları üzerinde daha fazla yoğunlaştığım söylenebilir. Zaman kavramına bakışımı farklı noktalara ve farklı bir algılayış biçimine çekmeye çalıştığımı söyleyebilirim.“ 

Türk sinemasının temelinde yer edinmiş ve kültleşmiş Gece Yolculuğu, Anayurt Öteli, Yusuf ile Kenan, Bir Kırık Aşk Hikayesi ve Gizli Yüz filmlerinden bir seçki bu yaz MUBI'de izleyici ile buluşacak.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)