Enka Sanat sponsorluğunda, usta tiyatrocu Genco Erkal'ın hayatını konu edinen ''Genco'' belgeseli Netflix'te.
15 Haziran 2023

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden Genco Erkal’ın yaşamını konu alan ''Genco'' belgeseli 17 Haziran’da Netflix’te yayınlanmaya başlayacak.

Enka Sanat'ın yapım sponsorluğunu yaptığı, belgeselin yapımcılığını Portre Film'in gerçekleştirdiği belgeselin senaryosunu Genco Erkal kendisi kaleme aldı. Yönetmenliğini Selçuk Metin'in yaptığı belgesel, Genco Erkal'ın kariyerine odaklanırken aynı zamanda dönemin Türk tiyatrosunu başarılı anektodlar ile izleyiciye aktarıyor.

Birbirinden değerli isimlerin ilham verici hayatlarının kayıt altına alıp genç nesillere aktarmayı hedefleyerek çekilen belgeselin görüntü yönetmenliğini Türk sinemasının bol ödüllü ismi Uğur İçbak yaptı.

Genco Erkal'ın kendi anlatımı ile başlayan belgsel, eski istanbul tiyatrolarına uğrayarak adeta izleyiciyi nostaljik bir geziye çıkartıyor. 90 dakikalık bu belgeselde Genco Erkal'ın hayatı dışında zamanda yolculuk yaparak mekanların ve kültürel yapının değişiminede şahit olmaktayız. Dostlar Tiyatrosu arşivinden videolar ve fotoğraflar ile desteklenen belgesel nostaljik bir yolculuğa çıkartmaya hazırlanıyor.

''Genco'' belgeseli 17 Haziran’da Netflix’te yayınlanmaya başlayacak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)