Kendi renkli tarzıyla ünlenen dünyaca ünlü yönetmen Wes Anderson’ın yeni filmi ‘’Asteroid City’’ beyazperdede seyirci ile buluştu.
21 Haziran 2023

Houston, Texas doğumlu kendine has sıradışı tarzi ile filmlerine kendi imzasını atan dünyaca ünlü yönetmen Wes Anderson,  ‘’Asteroid City’’ ile bir kez daha sinema seyircisini retro, pastel renkli, asimetrik olan görsel dünyasına çekiyor. Yeni nesil sinemaya stili ile yön veren Anderson,  ‘’Asteroid City’’de instagram filtresine benzer tonlama ve bebek mavisi bir gökyüzü ile seyirciye göz kırpıyor. Birçok yapım şirketi ile iş birliği halinde çalışmasına ragmen Anderson, her zaman sinematografik gözü ve çocuksu bakış açısını birleştirip bağımsız olarak kalacakmış gibi görünüyor. Anderson için bir imza niteliğinde olan mükemmeliğe yakın simetrik kadraj kullanımını  Asteroid City’de de net bir şekilde görebiliyoruz. 2023 yılı Cannes Film Festivali kapsamında prömiyerini yapan film,bugüne kadar Cannes’da en uzun sure ayakta alkışlanan filmlerden olma şerefine erişti.

Film, yolunu kaybetmiş gibi görünen bir senaryo yazarının anlattığı hikaye ile başlarken konu, karakter ve mekan seçimi Anderson’ın çocukluğundan ve anılarından esinlenerek ortaya çıkarttığı bir eser gibi duruyor.

Çektiği filmlerde genellikle aynı oyuncular ile çalışmayı seven Anderson, Asteroid City ile oyuncu kadrosunda tam bir yıldızlar geçidi sunmuş. Tom Hanks, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Maya Hawke, Edward Norton, Adrien Brody, Bryan Cranston, Sophia Lillis, Tony Revolori, Steve Carrel, Matt Dillon, Rupert Friend, Tilda Swinton, Willem Dafoe, Hope Davis, Rita Wilson, Jake Ryan, Liev Schreiber, Steve Park, Margot Robbie ve daha fazlası…

Bütün bu kendi tarzlarında çok başarılı olan isimler Anderson’ın renkli dünyasında bir araya geldiklerinde sinemada oyunculuk böyle olur dermişcesine adeta bir oyunculuk dersi veriyorlar. Cast seçimi mükemmele yakın olmuşken  Jason Schwartzman, kariyerinin en iyi performansını sergilemiş olabilir.

Postmodernizmi en iyi örneklendirerek, ustaca yapılmış, titizlikle işlenmiş, eğlendirici bir görsel şölen sunan film, Nüfusu toplam 87 Kişiden oluşan  ve 5.000 yıl önce uzaydan dünyaya düşen küçük bir asteroit etrafına kurulmuş Asteroid City adlı yerleşkenin etrafında geçiyor. Bir bilim fuarı buluşması için ödül kazanan farklı 5 çocuk karakter ve ailelerini konu alan hikaye aslında kibirli bir yazarın elinden çıkan fantastik bir Broadway oyunu olduğunu görüyoruz. İlginç anlatım tarzı ile Anderson’ın bu filmi sinemada mutlaka izlenmeye değer filmler arasında.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)