Adana Altın Koza Film Festivali 30. yılının açılışını Nuri Bilge Ceylan ile yapacak.
14 Temmuz 2023

30'uncusu düzenlenecek olan Adana Altın Koza Film Festivali 18-24 Eylül tarihlerinde sinemaseverler ile buluşacak. Cannes Film Festivali'ne bu yıl damga vuran, İlk Türk kadın oyuncu olarak Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülen Merve Dizdar'ın başrolünde yer aldığı Kuru Otlar Üstüne filminin Türkiye prömiyeri Adana Altın Koza Film Festivali’nde gerçekleşecek.

Türk sinemasının son dönemlerinin en önemli yönetmenlerinden biri olan Nuri Bilge Ceylan ile beraber Altın Koza Film Festivali'ne, Kuru Otlar Üstüne filminin başrol oyuncularından Merve DizdarDeniz Celiloğlu ve Musab Ekici katılacak.

Bu yıl, Adana Altın Koza Film Festivali'nde değerlendirilecek ana kategoriler; Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri olacak.

Kuru Otlar Üstüne filminin konusu şu şekilde, İstanbul'a atanmayı beklerken Anadolu'da hiç bilinmeyen bir köye zorunlu hizmete gönderilen ve orada  dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet'in hikayesi konu ediliyor. Samet, kendisi gibi öğretmen olan Kenan'la birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanınca, içinde bulunduğu zorlu hayattan kurtulma umudunu tamamen kaybeder. Ancak kendisi de öğretmen olan Nuray ile tanışması, bu endişesini yenmesine yardımcı olabilir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)