Usta tiyatrocu ve oyuncu Yılmaz Gruda 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.
26 Temmuz 2023

Uzun süredir sağlık sorunlarıyla uğraşan Yılmaz Gruda, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Acı haberini ise menajeri Tümay Özokur sosyal medya hesaplarından duyurdu. Türk sinemasına başarılarıyla ismini kazıyan usta tiyatrocu, oyuncu ,şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni olan Yılmaz Gruda'ya allahtan rahmet ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

Yılmaz Gruda, 14 temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. 1950'li yıllarda yazdığı şiirler ile yayın hayatına başlayan Yılmaz Gruda'nın 1956 yılında Cep Tiyatrosu'nda oyunculuk serüveni başladı. Birçok oyun yazıp yöneten ve sektörde dizi ve filmlerde yaptığı oyunculuklarla en sevilen Yeşilçam oyuncularından biri olan Gruda, 1965 yılında Ayşen Gruda ile yaptığı evlilik ile de tanınmaktadır. Yeni neslin birçok popüler dizi ve sinema filmlerinden de aşina olduğu Yılmaz Gruda, 100'den fazla sinema ve dizi projesinde yer almıştır. Yılmaz Gruda'nın son filmi ise Cemal Hünal ile oynadığı 2022 yapımı ''Yanlış Anlama 2'' olmuştur.

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)