30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı belli oldu.
28 Temmuz 2023

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin jüri başkanı Ömer Faruk SORAK Oldu. Cumhuriyetin 100. Yılında 30. kez düzenlenen festival, 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. ‘’Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’’nda yarışmaya hak kazanan filmleri değerlendiren jürinin başkanlığını, Yönetmen Ömer Faruk SORAK üstlenecek. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film Ödülü'nü kazanan 500 Bin TL  ödülünde sahibi olacak.

Ömer Faruk Sorak kimdir,

Kariyerine TRT'de kameraman olarak başlayan Sorak, kariyerinin ilerleyen yıllarında Böcek Yapım'ı kurdu. Burda birçok filmin görüntü yönetmenliği ve yönetmenliğini üstlendi. 2000 Yılında 3 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk Türk filmi olan ‘’Vizontele’’nin yönetmenliğini yaptı. 2003 yılında 4 milyon izleyici sayısına ulaşan ilk yerli film olan ‘’G.O.R.A.’’ gibi birçok başarılı filme imza attı. 

Festivalin yarışma bölümlerine katılmak isteyen sinemacılar için son başvuru tarihi 7 Ağustos 2023 olan yarışma yönetmelik ve başvuru formlarına  https://altinkozaff.org.tr/  linkinden ulaşılabiliyor.

 

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)