Cadılar bayramı yaklaşırken vizyona girmek için birçok korku filmi gün sayıyor. Exorcist: İnançlı ise bunların içinde en çok ses getirecek olanı.
06 Eylül 2023

Blumhouse ile yönetmen David Gordon Green, Cadılar Bayramı serisi ile gündemi sarstıktan sonra bu cadılar bayramında Exorcist: İnançlı ile tekrar çok konuşulacağa benziyor. Tam 50 yıl önce ilk Exorcist ile korku sinemasında yeni bir devir başlatan film, 13 Ekim Cuma günü tekrardan dehşet saçmak için vizyona giriyor. 

Oyuncu kadrosunda Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Ellen Burstyn gibi isimlerin yer aldığı filmde Ellen Burstyn, 1973’ten bu yana ilk kez 50 yıl önce kızı Regan’ın başına gelenlerle hayatı sonsuza dek değişen oyuncu Chris MacNeil’ın ikonik rolünü yeniden canlandırıyor.

William Peter Blatty’nin çok satan kitabından uyarlanan  Exorcist, beyaz perdede ilk gösterime girdiğinde korku sinemasını sonsuza dek değiştirerek, gişe rekorlarını altüst etmiş, ismini kült filmler arasına yazdırarak 10 Akademi Ödülü almış ve En İyi Film dalındaki tek korku filmi olmuştur. 

Exorcist: İnançlı'nın yönetmen koltuğunda David Gordon Green otururken, filmin ortak senaryo yazarları ise Peter Sattler ve David Gordon Green'dir. Filmin yapımcılığını Blumhouse adına Jason Blum ile Morgan Creek Entertainment adına David Robinson ve James G. Robinson üstleniyor.

Exorcist: İnançlı'nın konusu ise şu şekilde: Victor Fielding, 12 yıl önce hamile karısının Haiti’deki bir depremde ölümünden sonra kızı Angela’yı (Lidya Jewett, Good Girls) tek başına yetiştirmiştir. Ama Angela ve arkadaşı Katherine (yeni oyuncu Olivia Marcum), ormanda kaybolup üç gün sonra başlarına gelenleri hiç hatırlamayarak geri geldiklerinde bir dizi olay ortaya çıkarak Victor’u şeytanın en kötü haliyle yüzleşmeye zorlar. Victor, ümitsizlik ve dehşet içinde benzer bir olaya tanık olmuş, yaşayan tek kişiyi arar: Chris MacNeil’ı.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)