Nuri Bilge Ceylan’ın büyük başarılar edinen son filmi ‘’Kuru Otlar Üstüne’’den elde edilecek gelir, ihtiyaç haritasının katkısıyla deprem bölgelerine ulaştırılacak.
08 Eylül 2023

Adana Altın Koza Film Festivali’nde Türkiye Prömiyerini yapmaya hazırlanan Nuri Bilge Ceylan’ın büyük başarılar edinen son filmi ‘’Kuru Otlar Üstüne’’den elde edilecek gelir, ihtiyaç haritasının katkısıyla deprem bölgelerine ulaştırılacak.

Festival, 6 Şubat’ta yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen deprem sonucunda büyük üzüntülerin yaşandığı bölgelere destek olabilmek amacıyla ihtiyaç haritası ile son derece anlamlı bir iş birliğine imza attı.

Nuri Bilge Ceylan’ın ‘’Kuru Otlar Üstüne’’ filmi, Türkiye Prömiyerini Adana’da yapacak ve filmden elde edilecek gelir, ‘’ihtiyaç haritası’’na aktarılacak.Bu anlamlı iş birliği sayesinde afet bölgesinde bulunan Hatay Komünite Merkezi başta olmak üzere çocuklar ve gençler için kalıcı mekanlar kurulup eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Proje aracılığıyla felaketten etkilenen çocukların ve gençlerin psikososyal, duygusal ve biilişsel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Merve Dizdar’ın 76. Cannes Film Festivali’nde ‘’en iyi kadın oyuncu’’ ödülüne layık görülen ‘’Kuru Otlar Üstüne’’ filmi, Türkiye’de ilk kez Altın Koza Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a ek olarak filmin başrol oyuncuları Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici’nin de katılacağı Türkiye prömiyeri, 22 Eylül Cuma günü saar 13.30’da gerçekleşecek. Etkinliğin biletleri mobilet üzerinden satışa sunulacak.

Cannes’da elde ettiği başarının ardından anlamlı bir iş birliğine imza atan ‘’Kuru Otlar Üstüne’’ filmine sinemaseverler tarafından büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

Biletlere erişim https://mobilet.com/tr/  adresi üzerinden sağlanacak.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)