Bu yıl ikinci kez düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, 26-29 Eylül tarihleri arasında sinema tutkunlarıyla AKM Yeşilçam Sineması'nda buluşuyor.
28 Eylül 2023

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, 26-29 Eylül tarihleri arasında sinema tutkunlarıyla AKM Yeşilçam Sineması'nda buluşuyor. Festival, bilimin ve sınırsız hayal gücünün muhteşem bir birleşimini sunan bir etkinlik olarak dikkat çekiyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği'nin düzenlediği Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, yönetmen David Lowery'in büyüleyici filmi 'The Green Knight'ın özel gösterimiyle büyük bir heyecanla başladı.

6-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen "Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali," hem ulusal hem de uluslararası filmlerden oluşan çeşitli film programlarıyla sinemaseverleri bir araya getiriyor. Festivalin ilk gününde, büyük bir heyecanla beklenen yönetmen David Lowery'in "The Green Knight" ve usta yönetmen Jim Jarmusch'ın "Only Lovers Left Alive" filmlerinin özel gösterimleri gerçekleştirildi.

Özel gösterimlerin yanı sıra, festivalin "Uluslararası Yarışma" kategorisinde yer alan Michel Hazanavicius'un "Final Cut," Tanel Toom'un "Last Sentinel" ve Hui Yu'nun "Rescue Earth" gibi önemli eserler, festival izleyicileriyle buluştu.

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali," ikinci gününde dopdolu etkinliklerle devam ediyor.Festivalin "Ulusal Yarışma" kategorisinde yer alan Barış Hancıoğulları'nın "Yeniden Leyla," Sezgin Cengiz'in "Tebessüm," Erdem Tepegöz'ün "Gölgelerin İçinde" ve Tolga Karaçelik'in "Kelebekler" filmleri, festival izleyicileri ile buluşacak. Ayrıca, "Uluslararası Yarışma" kategorisinde yer alan Kristina Buozyte ve Bruno Samper'ın yönettiği "Vesper" filmi de büyük bir merakla bekleniyor.

"Ulusal Yarışma" kategorisinde yer alan "Yeniden Leyla" ve "Tebessüm" filmlerinin gösteriminin ardından, film ekibinin katılımıyla keyifli söyleşiler gerçekleşecek. Bu etkinlik, sinema tutkunları için unutulmaz anlar ve ilham dolu anılar sunmaya devam ediyor.

 "Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali," farklı sinema deneyimlerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyor!

Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali," büyüleyici filmler ve söyleşilerle 28 Eylül'de başladı. Ulusal Yarışma'dan Can Evrenol'un "Peri: Ağzı Olmayan Kız" ve Barış Sayhan'ın "Cemil Şov" filmleri izleyicilerle buluşacak. Söyleşiler de film gösterimlerini takip edecek.

Festivalin son gününde, Daniel Lazo ile Eran May-Raz'ın "Sight Extended" ve Gavin Rothery'nin "Archive" filmleri izleyicilerle buluşacak. Festivalle ilgili daha fazla bilgi için us3f.com adresi ve sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)