11. Uluslararası Antakya Film Festivali Basın Davetini Feshane Artİstanbul’da Gerçekleştirdi
06 Ekim 2023

Feshane Artİstanbul’da 11. Uluslararası Antakya Film Festivali Basın Davetini gerçekleştirdi. Festival koordinatörü Atakan Metin, Jüri Başkanı Murat Şeker ve Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu'nun tanıttığı 11. Uluslararası Antakya Film Festivali basın daveti,  Atakan Metin'in konuşması ile başladı daha sonrasında Mehmet Oflazoğlu festivalde yer alacak filmler ile ilgili detaylı sunum ve bilgi verdi. Bu yıl festivalin uzun metraj bölümünün jüri başkanlığını ise yönetmen Murat Şeker yapacak.

Festival koordinatörü Atakan Metin - Jüri Başkanı Murat Şeker - Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu

''Antakya Varsa Bende Varım'' mottosuyla düzenlenen Festival'in ana afişi ise sanat yönetmeni Bilgehan Aras tarafından tasarlandı. Sinema Onur Ödülü ise Meral Orhonsay'a, Sinema Emek ödülü ise Vadullah Taş'a verildi.

Meral Orhonsay

Vadullah Taş

 

Tüm festivali çadır ve konteyner kamplarda gerçekleştirileceği belirtilen festival için Festival koordinatörü Atakan Metin, deprem sonrası festivali en iyi şartlarda gerçekleştirmeye çalıştıklarını dile getirerek bu yıl festivale gelmek isteyenlerin günlük konforlarını unutmaları gerektiğini dile getirdi. Festival Başkanı Mehmet Oflazoğlu'da gelen katılımcıları halk ile buluşturarak depremin acısını bir nebzede olsa unutturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 Bu yıl festivalde adaylar ''Uzun Metraj Film'', ''Belgesel Film'', ''Belgesel Kısa Film'', ''Kısa Kurmaca Film'','' Animasyon Kısa Film'', ''Deneysel Kısa Film'', ''Öğrenci Kısa Kurmaca Film'' olarak 7 dalda yarışacak.

Emma / Merve Kuş Mataracı / Uzun Belgesel Film

Gaia / Olga Sokolava / Deneysel Kısa Film

Bye Bye Lullaby / Sonali Gulati, Rohan Gulati / Deneysel Kısa Film

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)